17 Mayıs 2008 / 15:20
Asker uğurlarken maganda kurşunuyla vuruldular
Hatay'ın Bohşin köyünde asker uğrulanması için düzenlenen eğlencede 3 kişi maganda kurşunu ile yaralandı. Pompalı tüfekle yaralanan 3 kişi, Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı
Alınan bilgiye göre Bohşin köyünde askere gidecek gençler için eğlence düzenlendi. Gecede halaylar çeken köy halkı zaman zaman askere gidecek gençleri omuzlarında taşıyıp en büyük asker bizim asker sloganı attı. Eğlencenin dozunu kaçıran köylüler havaya pompalı tüfeklerle ateş açmaya başladı.
Pompalı silahlardan çıkan saçmaların isabet ettiği biri çocuk 3 kişi yaralandı. Asker uğurlama eğlencesinde maganda kurşunundan yaralanan Cemal Ekin, Ökkeş Albayrak ve Talip Albayrak köylüler tarafından Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi alına alınan 3 kişi yapılan ilk müdahalenin ardından ortopedi servisinde yatırıldı.
Yaralıların yakınları uzun süre hastane önünde beklerken, polis olası bir olaya karşı yoğun güvenlik önlemi aldı. Bu arada maganda kurşunu ile yaralanan ve tedavi gören 1'i çocuk 3 kişinin sağlık durumun iyi olduğu bildirildi. Jandarma asker uğurlamasında pompalı tüfekle 3 kişiyi yaralayan bir kişiyi gözaltına aldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.