Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ecerin-oyunu-Cannesda
14 Temmuz 2008 / 12:07
Ecer'in oyunu Cannes'da
Yazar Sedef Ecer, Fransızca kaleme aldığı ilk tiyatro oyunuyla “Akdeniz Tiyatro Yazarları Buluşması”na seçilen beş yazardan biri oldu.
Seçilen piyesler, bu buluşma kapsamında 27 Eylül'de Cannes Tiyatrosu'nda profesyonel oyuncular tarafından, yarışmanın prestijli jürisi ve seyirci önünde okunacak.

Sedef Ecer aynı eserle geçen ay da Fransa'nın en önemli tiyatro kurumu Centre National de Theatre'dan (Ulusal Tiyatro Merkezi) teşvik ve para ödülü kazanmıştı. Ecer, ödülünü sonbaharda Matei Visniec, Philippe Djian gibi dünyaca ünlü yazarlarla birlikte alacak. Sedef Ecer'in anadilinin Fransızca olmaması, eserin iki ayrı yarışmada seçilmesini daha da anlamlı kılıyor.

Hem “Akdeniz Tiyatro Yazarları Buluşması”na seçilen, hem de Fransız Ulusal Tiyatro Merkezi teşvik ve 3000 avroluk para ödülü kazanan eser “Sur le Seuil” (Eşikte) adını taşıyor ve insanlarla ülkelerin “kapı aralığında durduğu” anları anlatıyor. Oyunun sahneye konma ve yayımlanma çalışmaları da sürüyor.

Sedef Ecer'in Alkım Yayınları'ndan çıkan “Hercai Fişek” adlı bir romanı, önemli yapım şirketleri için yazdığı senaryoları, gazete ve dergilerde yayımlanmış 500 kadar makalesi bulunuyor.

Yazar, bugünlerde Fransız yönetmen Jacques Deschamps ile birlikte senaryo ve reji ekibinde bulunduğu bir sinema filminin çekimlerini sürdürüyor. Ecer, bu filmin yanı sıra Fransız yönetmenler Joel Farges ve Alexandre Mehring'in çekeceği iki ayrı filmin senaryo ekiplerindeki çalışmaları da sürdürüyor.
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Yerel seçimlerde hangi partiyi destekleyeceksiniz?
Adalet Ve Kalkınma Partisi
Anavatan Partisi
Büyük Birlik Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti
Demokratik Sol Parti
Demokratik Toplum Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Saadet Partisi
Diğer
HABER BÜLTENİ