Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ermeniler-bir-Azeri-askeri-sehit-etti
16 Mayıs 2008 / 12:10
Ermeniler bir Azeri askeri şehit etti
Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında dün gece yaşanan silahlı çatışmada 1 Azeri askerinin şehit olduğu bildirildi.
APA Haber Ajansı, 24 yaşındaki Teğmen Vügar Necefov'un Ermeni askerlerinin Ağdam bölgesine açtığı taciz ateşi sonucu şehit olduğunu duyurdu. Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Tovuz, Goranboy bölgelerine gece boyu taciz ateşi açtığı belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda Azeri-Ermeni cephe hattında yaşanan çatışmalarda 4 Azeri askeri şehit olmuş, 12 Ermeni askeri de öldürülmüştü.

Ermenistan, 1991 yılında başlayarak Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisini işgal etti. Çıkan çatışmalarda 30 bin kişi hayatını kaybetti ve bir milyon Azeri göçmen durumuna düştü. İki ülke arasında 1993 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen, sınır bölgesinde sık sık taciz ateşi yaşanıyor. Sorunun çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde kurulan Minsk Grubu'nun çalışmaları da bu güne kadar bir sonuç vermedi.
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Merakla beklenen KEY ödemelerinde beklediğiniz parayı aldınız mı?
Hakettiğimi Aldım
Beklediğimden Az Aldım
Ne Kadar Aldığıma Bakmadım
Hiç Alamadım
HABER BÜLTENİ