Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gul,-Sarkisyanla-bir-araya-geldi
06 Eylül 2008 / 18:41
Gül, Sarkisyan'la bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ziyareti kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekileri taşıyan konvoyun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldiği sırada, Saray önünde toplanan bir grup Ermenistan vatandaşı çeşitli pankartlar açarak protesto gösterisi yaptı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Gül'ü, Saray'ın girişinde karşıladı ve her iki Cumhurbaşkanı burada tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Daha sonra Gül ve Sarkisyan bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.

Görüşmenin ardından her iki Cumhurbaşkanı gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Sarkisyan'ın davetine icabetle Erivan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Milli maç fırsatını güzel bir şekilde değerlendirdik'' dedi.

Görüşmede, Kafkasya'nın genel durumunu ele aldıklarını anlatan Gül, bölgenin huzur, istikrar ve barışa kavuşması için görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede ayrıca, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların giderilmesinde iklim oluşturulması için irade ortaya koyduklarını belirterek, ''Ümit ederim ki bu ziyaret, iki ülke arasındaki problemlerin çözümünde yeni bir başlangıç olur'' diye konuştu.

Gül, Sarkisyan'ın, Türkiye'nin gündeme getirdiği Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'na destek verdiğini de açıklayarak, bu desteğe teşekkür etti.

-SARKİSYAN'IN KONUŞMASI-

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da davetini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

Gül'ün, kendisini İstanbul'daki Türkiye-Ermenistan maçına davet ettiğini bildiren Sarkisyan, ''Ben bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Sarkisyan, iki ülke arasındaki sorunların çözümü konusunda ortak irade gösterdiklerini belirterek, ''Bu sorunları biz çözeceğiz ve gelecek nesillere bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı Gül'de istikrar ve iş birliği arzusu görmekten memnunum'' diye konuştu.

Görüşmenin ardından Gül ve Sarkisyan başkanlığındaki heyetler akşam yemeğine geçti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki yemek basına kapalı gerçekleşti.
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Yerel seçimlerde hangi partiyi destekleyeceksiniz?
Adalet Ve Kalkınma Partisi
Anavatan Partisi
Büyük Birlik Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti
Demokratik Sol Parti
Demokratik Toplum Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Saadet Partisi
Diğer
HABER BÜLTENİ