Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hukumetin-maas-artisi-teklifini-sunacak
28 Ağustos 2008 / 00:17
Hükümetin maaş artışı teklifini sunacak
Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 4. turu bugün yapılacak.

Toplantıda hükümetin maaş artışı teklifini sunması bekleniyor.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun başkanlık edeceği toplantıya, Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların genel başkanları, sendikaların uzmanları ve bürokratlar katılacak. ,

Toplantıda, Kamu İşveren Kurulunun, maaş artışları konusunda konfederasyonlara teklif sunması bekleniyor.

Maliye Bakanlığı bürokratları geçen toplantıda, gelecek yıl memur maaşlarına yapılacak artışlar için 5 milyar 750 milyon YTL kaynak ayrıldığını ifade etmişlerdi. Kamu İşveren Kurulu, Türkiye Kamu-Sen'in taleplerinin maliyetini 14 milyar 288 milyon YTL, Memur-Sen'in taleplerini ise 23 milyar 136 milyon YTL olarak hesaplamıştı. Konfederasyonlar ise maaş artışı için ayrılan kaynağı yeterli bulmadıklarını ifade etmişlerdi.

Türkiye Kamu-Sen, en düşük memur maaşının açlık sınırının üzerine çekilmesini istiyor. Konfederasyon bu amaçla gelecek yıl altışar aylık iki dönem halinde taban aylığına yansıyacak şekilde tüm memurlara brüt 100'er, net 75'er YTL olmak üzere toplam net 150 YTL zam yapılmasını, maaş katsayıları ile yan ödeme katsayısının da iki dönem halinde yüzde 5'er artırılmasını talep ediyor. Konfederasyon ayrıca, sendika üyesi memurlara 50 YTL “toplu görüşme ikramiyesi” verilmesini istiyor.

Memur-Sen ise bekar, en düşük derecedeki memur maaşının 1301 YTL'ye, evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memurun maaşının 1461 YTL'ye yükseltilmesini talep ediyor. Memur-Sen'in talepleri arasında, memur maaşlara ocak ayından itibaren yüzde 12 oranında zam yapılması, taban aylığının seyyanen net 30 YTL artırılması ve sendika üyesi memurlara 30 YTL “toplu görüşme ikramiyesi” verilmesi yer alıyor.

Toplantının seyrine göre tarafların 29 Ağustos Cuma günü tekrar bir araya gelmesi planlanıyor.

Bu habere toplam (1) yorum eklenmiştir.
mehmet kutluay
30 Ağustos 2008 Cumartesi 10:52
sendikalar sendika aidatları peşinde.
sendikalar aidatları ne kadar çok arttırırsak o kadar
daha çok para girer düşüncesindeler memuru düşünen yok....
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Yerel seçimlerde hangi partiyi destekleyeceksiniz?
Adalet Ve Kalkınma Partisi
Anavatan Partisi
Büyük Birlik Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti
Demokratik Sol Parti
Demokratik Toplum Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Saadet Partisi
Diğer
HABER BÜLTENİ