Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irakta-2-El-Kaide-lideri-yakalandi
18 Mayıs 2008 / 19:43
Irak'ta 2 El Kaide lideri yakalandı
Amerikan ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde sürdürülen operasyonda, El Kaide örgütünün iki liderinin yakalandığını duyurdu.
Amerikan ordusunun açıklamasında söz konusu kişilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmezken, 10 kadar şüphelinin de yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca bugün Musul'da bomba yüklü araçla düzenlenmesi planlanan bir saldırının engellendiği kaydedildi.

Musul kentinde, Irak silahlı kuvvetleri ve polisi, Amerikan askerlerinin desteğinde El Kaide militanlarına karşı geçen 14 Mayısta yeni bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda yaklaşık 1100 kişinin yakalandığı ve yüzlerce silaha el konulduğu bildirilmişti.

Bu arada, başkent Bağdat'ta havan topu mermilerinin bir yerleşim yerine düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, çoğu sokakta oyun oynayan çocuklar olmak üzere 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis ve hastane yetkilileri, ölenlerden 3'ünün çocuk olduğunu kaydetti.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, başkentin Memil semtine mermilerin atıldığı sırada çocuklar açık arazide maç yapıyordu. Saldırıdan sonra yaraları sargılı ve elbiseleri kan içindeki çocuklar Sadr semtindeki bir hastaneye kaldırıldı. Gözü yaşlı çocuklar bir yatağa 2 kişi olmak üzere hastaneye yerleştirildi.

En az 3 merminin düştüğü bölgede ölen çocuklardan birinin 1 yaşındaki Zehra Kadim, diğerinin 2 yaşındaki Abbas Nedim olduğunu belirten yakınları, 2 çocuğun cansız bedenlerini battaniyeye sardı.
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Yazarlar yazıyor, muhabirler haber yapıyor... Peki sizce AK Parti kapatılır mı?
Kapatılmaz
Kapatılır
Yorumum Yok
HABER BÜLTENİ