Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irkci-liderin-cesedi-firinda-yakilacak
15 Ekim 2008 / 23:12
Irkçı liderin cesedi fırında yakılacak
Trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Avusturya'nın Kärnten Eyaleti Valisi, aşırı sağcı lider Jörg Haider'in cenazesi Cumartesi günü yapılacak devlet töreni sonrası fırında yakılacak.
Gümüş vazo içine konacak olan Haider'in külleri, kendi aile mezarlığında hazırlanan bir yere bırakılacak.
Kärnten Eyaleti'nin başkenti Klagenfurt'da, 18 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek devlet törenine katılacak olan Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Başbakan Alfred Guzenbauer, törende konuşma yapacaklar. Cenaze töreninden sonra ise Haider'in vasiyeti olan işlemler yerine getirilecek.

Klagenfurt Belediye Başkanı Seucher Haneld, "Konsert Haus'un karşısındaki bir parka Jörg Haider'in adı verilecek. Bu alanda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra buranın adı 'Jörg Haider Parkı' olarak değiştirilecek" dedi.

Öte yandan bugün, Viyana'da Stephansdom Kilisesi'nde Dr.Jörg Haider için bir ayin töreni yapıldı.
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Yerel seçimlerde hangi partiyi destekleyeceksiniz?
Adalet Ve Kalkınma Partisi
Anavatan Partisi
Büyük Birlik Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti
Demokratik Sol Parti
Demokratik Toplum Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Saadet Partisi
Diğer
HABER BÜLTENİ