Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memur-maaslarina-enflasyon-farki-yansitilabilir
03 Temmuz 2008 / 22:40
Memur maaşlarına enflasyon farkı yansıtılabilir
Bakanlar kurulunun %5,2'yi esas alması halinde, %2'lik temmuz zammına, %0,76 fark ilave edilecek.
Memur konfederasyonlarıyla yürütülen toplu sözleşme sürecindeki yazılı taahhüdde, enflasyon farkı için geçen yıl olduğu gibi en düşük memur maaşına yapılan artışın esas alınacağı belirtilmişti. Bu çerçevede, ilk 6 aylık (ocak-haziran) enflasyonunun, yüzde 5,2'nin üzerinde kalan kısmının, enflasyon farkı olarak verilmesi öngörülmüştü.

-BAKANLAR KURULU, KATSAYILARI BELİRLEYECEK-

Son durumda, Bakanlar Kurulunun, memur maaş katsayılarını enflasyon farkını kapsayacak şekilde yeniden belirlemesi gerekiyor.

Bu çerçevede, maaşlara önce 2008 yılı ilk yarısına ilişkin enflasyon farkı yansıtılacak, daha sonra Temmuz-Aralık dönemi için öngörülen yüzde 2'lik zam ilave edilecek. Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Temmuz'da zamlı maaşlarını alacak. Ayrıca, 14 günlük zam farkları da memur ve sözleşmelilere ödenecek.

Memur emekli maaşları da yeni katsayılara göre hesaplanacak ve yine zam farklarıyla birlikte hesaplarına yatırılacak.
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Merakla beklenen KEY ödemelerinde beklediğiniz parayı aldınız mı?
Hakettiğimi Aldım
Beklediğimden Az Aldım
Ne Kadar Aldığıma Bakmadım
Hiç Alamadım
HABER BÜLTENİ