Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rumen-soprano-Ayvalikta-konser-verecek
08 Mayıs 2008 / 23:22
Rumen soprano Ayvalık'ta konser verecek
Gazeteci-Yazar Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali'nin direktörlüğünü üstlendiği Ayvalık Uluslarararası Müzik Akademisi (AIMA), Romanyalı ünlü soprano Leontina Vaduva'yı ağırlayacak.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde faaliyetlerini sürdüren akademiden yapılan yazılı açıklamada, 10'uncu yılını geride bırakan akademinin 21-28 Temmuz tarihlerinde Vaduva'yı konuk edeceği bildirildi.

Vaduva'nın, İzmir Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilecek "Şan ve Opera Ustalık Atölyesi"nde, genç Türk opera sanatçılarına dünya çapındaki deneyimlerini aktaracağına işaret edilen açıklamada, son başvuru tarihi 20 Haziran olarak belirlenen ve kontenjanı 15 kişiyle sınırlandırılan atölyenin kayıt işlemleri için ayrıntılı bilginin "www.ayvalik-music.com" adresli web sitesinden alınabileceği kaydedildi.

Akademi kapsamında, 2-8 Eylül'de İdil Biret yönetiminde "Piyano Masterclass", 11-18 Eylülde ise Maria Kliegel yönetiminde "Viyolonsel Masterclass" düzenlenecek.

Yurtdışında çok sayıda örneği görülen çalışmanın Türkiye'deki öncüleri arasında yer alan ve Ayvalıklıların geleneksel "İmece" kültürüyle 11'inci yıla ulaştırdığı Ayvalık Uluslarararası Müzik Akademisi, standardı yüksek ve katılımcıların kendilerini ifade edebildikleri bir eğitim olanağı sunuyor.

CNNTURK
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Eurovision 2008 şarkı yarışmasında Mor ve Ötesi'nin 'Deli' şarkısı başarılı olur mu?
Evet Başarılı Olur
Hayır Olamaz
Fikrim Yok
HABER BÜLTENİ