Anasayfa
Şikayetim Var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK İZLENENLER
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TIP-fakultelerinde-kadavra-alarmi
06 Eylül 2008 / 08:16
TIP fakültelerinde kadavra alarmı
Tıp fakültesi öğrencileri kadavra bulamadığı için anatomi dersinde plastik maket üzerinde eğitim yapıyor. 1 yılda gömülmesi gereken kadavralar 4 yıl kullanılıyor.
Tıp fakültesi öğrencileri, kadavra bulamadıkları için anatomi dersinde plastik maket üzerinde eğitim almak zorunda kalıyor. Türkiye Anatomi Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Hamdi Çelik, sıkıntının çok büyük olduğunu, Adalet ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortak girişimlerine rağmen 6 ayda sadece 1 kadavra bulunabildiğini, yurtdışından ithalin ise daha gerçekleşemediğini belirtti.

PLASTİK MAKETLE EĞİTİM

Türkiye'deki 55 tıp fakültesindeki yetişen doktor adayları, kadavra bulunamadığı için anatomi derslerinde plastik maketle eğitim alıyor. Yaşanan sıkıntı nedeniyle 1 yıl kullanıldıktan sonra gömülmeleri gereken kadavralar ise 4-5 yıl kullanılıyor. Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerinden bin ila bin 200 dolar civarında olan kadavra ithalini bugüne kadar sadece Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi gerçekleştirdi. Avrupa'daki tıp fakültelerinde anatomide 10 öğrenciye bir kadavra düşüyor.
ÜYE GİRİŞİ
RÖPORTAJ
YAZARLAR
VİDEO HABER
ANKET
Yerel seçimlerde hangi partiyi destekleyeceksiniz?
Adalet Ve Kalkınma Partisi
Anavatan Partisi
Büyük Birlik Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti
Demokratik Sol Parti
Demokratik Toplum Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Saadet Partisi
Diğer
HABER BÜLTENİ