09 Şubat 2010 / 11:11
Askeri karargahta sızıntı önlemleri
Genelkurmay, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesinin basına yansımasından sonra bilgi güvenliği çerçevesinde alınan önlemleri sıkılaştırdı.
Önlemler, Balyoz darbe planı iddialarına neden olan plan semineri belgelerinin Birinci Ordu karargâhından sızmasından sonra bütün askeri karargâhlarda daha sıkı bir biçimde uygulamaya yöneldi.
Son bir yıl içinde başlatılan uygulama çerçevesinde, önemli karargâhlarda erlerin ve yedeksubayların görev yapmaları yasaklandı.
Cep telefonu ve CD yasak
Karargâhlara, dışarıdan gelenlerin yanı sıra personelin de cep telefonlarıyla girişleri yasaklandı. Yüksek rütbeli komutanlar, kendi aralarında TÜBİTAK Kriptoloji Merkezi'nce tasarlanan özel şifreli telefonu kullanmaya başladı.
Geliştirilen özel yazılımlarla, karargâhtaki bilgisayarlara girişlere sınırlama getirildi. Bilgisayarlara şifrelerle giriş yapılırken, yapılan girişler ile çıktı alımını kimin yaptığını kayıt altına alan yazılımlar oluşturuldu.
Karargâhlara CD ve taşınabilir bellek sokulması yasaklandı. Karargâhlara girişlerin yanı sıra çıkışlarda da arama yapılması uygulamasına geçildi. Pek çok birimde çaycı olarak çalışan erlerin çalışmasına son verilirken, yerlerine çay makinesi geldi.
MİLLİYET
_______________________________________________________Son Dakika