CHP'li siyasiler yumruk yumruğa biribirine girdi


Seçimde usulsüzlük yapıldığını öne süren CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, kongrenin iptali için savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirti.
Antakya Prenses Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye CHP Hatay Milletvekilleri, Fuat Çay, Gökhan Durgun ve Abdülaziz Yazar da katıldı. Hasan Eliaçık ve Halef Tiftikçi'nin aday olduğu kongrede, Hasan Eliaçık delegelerin üçte bir çoğunluğunun imzasını bulamayınca adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Tek liste halinde gidilen seçimlerde Halef Tiftikçi, yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanlığı'na seçildi. Bu arada, Altınözü ve Kumlu ilçeleri delegelerinin, il kongresine evraklarının yetişmediği gerekçesi ile oy kullanamadıkları belirten Eliaçık, seçimlerde Halef Tiftikçi'nin yeniden il başkanı seçilmesine tepki gösterdi. Kürsüde konuşma yapmasına izin verilmeyen Hasan Eliaçık salonu terk ederken, kongrede iki aday yandaşları arasında tartışma çıktı.
Kongrede oy kullanma hakkı bulunan 594 delegeden 203'ünün cumhuriyet başsavcılığında kaydı bulunmadığını savunan Milletvekili Durgun; Kumlu, Altınözü ve Hassa ilçelerinin kongrelerini yapmış ve kongreye katılma hakkını kazanmış olmasına rağmen kongrede oy kullanmalarına izin verilmediğini öne sürdü. Kongrenin iptal edilmesini ve yeni kongrenin Hassa, Kumlu ve Altınözü ilçelerinin oy kullanabileceği bir tarihte yapılmasını isteyen Durgun, kongrenin iptali için cumhuriyet başsavcılığına başvuruda bulunacağını açıkladı.
DİĞER HABERLER
Akşener'den ilk açıklama geldi!
CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen vekillerle ilgili Akşener'den ilk açıklama geldi.
Kılıçdaroğlu: Şeker vatandır, vatan satılamaz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, satılan şeker fabrikaları ile ilgili konuştu.