Çince öğrenmek isteyenler Çin'e akın ediyor

Çinli yetkililer bunun bir rekor olduğunu söylerken, yabancıların Çince öğrenmek istemesinin nedeninin ise Çin'in gelişmesi, iş imkanlarının yabancılar için cazibeli oluşu ve dünyada her 4 kişiden birinin Çince konuşması olduğu kaydediliyor.
Çin Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Müdürü Cao Guoxing, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çin'de hızla gelişen eğitim çalışmalarının son yıllarda giderek daha fazla yabancı öğrencinin ilgisini çektiğini ifade etti.
YABANCI ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK
Müdür Cao, Çinli işletmelerin ve toplumsal örgütlerin ülkede okuyan yabancı öğrencilere burs vermelerini teşvik edeceğini belirtti. Cao, hazırlayacakları bir takım politikaların yabancı öğrencilerin Çin'deki öğrenim, yaşam ve çalışmalarına daha büyük kolaylık sağlayacağını dile getirdi.
Çin'de şu an 500'den fazla yüksek öğretim kurumunun yabancı öğrenci kabul edebilecek şartları taşıyor. Hem dil öğrenme ve hem de kaliteli üniversitelerin merkezi konumunda oldan başkent Pekin, yabancı öğrencilerin en çok tercih ettikleri şehir özelliğini taşıyor.
Çin'de öğrenim gören öğrencilerin çoğunluğunu Güney Kore, Japonya, Amerika ve Avrupa'dan gelenler oluşturuyor.
DİĞER HABERLER
ABD'nin Rusya ile ilgili kararı açıklandı!
Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya ile ilgili kararı açıklandı.