Davutoğlu'ndan tarihi çağrı!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermeni Tasarısı'nın ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde kabul edilmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Ortaya çıkan tablonun üzücü olduğunu belirten Davutoğlu, "Bir millet hakkında hükmedildi, tarihi bir olay yargılandı." diye konuştu.
Komite üyelerinin, 1915'te yaşanan olaylar hakkında bilgi sahibi olmadığının açıkça görüldüğünü söyleyen Davutoğlu, tarihi olayların Parlamentolar tarafından oylanmaması gerektiğinin altını çizdi.
Ermenilere ve Ermenistan'a çağrıda bulunduğunu söyleyen Davutoğlu, "Gayri ciddi, komik oylamanın meselelerin çözümü için ne kadar yanlış olduğu görüldü. Bir oy burada olsaydı tarihin akışı değişecekti. Tarih bu kadar gayri ciddi ele alınabilir mi?" diye konuştu. Davutoğlu, parlamentolar üzerinden tarihi yargılamak yerine yüz yüze görüşerek, arşivlerin açılması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'nin hiçbir zaman baskı altında karar almayacağını vurgulayan Davutoğlu, ABD Parlamentosuna da seslendi. Davutoğlu, yapılan her türlü müdahalenin, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini engellediğini belirtti.
Dün verilen kararın, ABD Dış İlişkiler Komitesi'nde stratejik vizyon eksikliği olduğunu gösterdiğini dile getiren Davutoğlu, ABD-Türkiye ilişkilerinin bu şekilde zedelenmemesi gerektiğinin altını çizdi.
ABD Büyükelçisinin, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını söyleyen Davutoğlu, "Bugün herkesin soğukkanlı bir şekilde alınan kararların sonuçlarını göz önünde bulundurması gereken bir süreç yaşıyoruz. Umarım tekrar böyle bir stratejik vizyon eksikliği yaşanmaz." dedi.
Türkiye'nin, kendi tarihine özgüven ile yaklaştığını belirten Davutoğlu, "Baskıya maruz kalmaya, kanundan bihaber parlamenterlerin oylarıyla tarihimizin yargılanmasına kesinlikle izin vermeyiz." ifadesini kullandı.
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı grev yapanlara kızmadı
Milli Eğitim Bakanı Dinçer'den Ömer Dinçer'den grev değerlendirmesi.
Başbakan Kazakça konuşunca salon koptu!
Başbakan Erdoğan, Türk-Kazak İş Forumu'nun açılışında "Kazakça" konuştu.






































