Prefabrik

Deniz Baykal'ın 46 yıllık anısı canlanacak

Deniz Baykal'ın 46 yıllık anısı canlanacak.20905
26.08.2010 / 19:43:27

Deniz Baykal, eşi, kızı ve torunuyula beraber ABD'ye gitti. Deniz Baykal, anılarının canlanacağını söyledi.

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:

CHP eski lideri Deniz Baykal, Columbia Üniversitesi Mühendislik bölümünü burslu kazanan torunu Mehmet Erkılıç'ı kayıt ettirmek üzere eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Erkılıç ile birlikte New York'a gitti. Eşi Olcay Hanım ile Columbia Üniversitesi'nde bir dönem eğitim gördüklerini hatırlatan Baykal, 46 yıl sonra anılarının yeniden canlanacağını söyledi.

Yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, şunları söyledi:

“Bizim için bu açıdan da anlamı var. Mehmet'in daha annesi doğmamışken Olcay ile birlikte bulunduğumuz Columbia Üniversitesi'ne şimdi torunumuzu yerleştirmek üzere gidiyoruz. Aynı sıralara, aynı binalara, aynı bahçeye, aynı banklara oturacağız. Aynı kütüphaneyi göreceğiz. Bir anlamda kendi aile geçmişimizi de orada yakalayacağız. İşin öyle bir boyutu da var. Mehmet'in bizimle özellikle de Olcay ile çok özel bir ilişkisi var. Biz onu 7 aylıkken ailemize aldık. Eşim onu büyüttü. O bizim aynı zamanda çocuğumuz oldu, ileri yaşta olmuş bir çocuk gibi. Yani olayın ailemiz ve özellikle eşim Olcal açısından çok yönü, boyutu var. Onu bu noktaya kadar yetiştirdi. 18 yıllık bir beraberlik sonucunda götürüp oraya koyacağız. Mehmet de bu dönem boyunca bizi hiç üzmedi. Çok iyi bir evlat ve öğrenci oldu. İyi sınavlar kazandı. Devlet okullarında, Anadolu liselerinde okudu. Burayı da şimdi yüzde 100 burslu olarak kazandı. Yani ABD'deki eğitiminin bütün mali yükünü üniversite üstlenmiştir. Mehmet annesine, babasına ve bizlere mali bir külfet getirmeden hayatında yeni bir döneme başlıyor. Dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde tam burslu olarak yetişmek üzere onu kendi elimizle götüreceğiz. Buradan uçağa koyup göndermeyi içimize sindiremedik. Bunu her anı ile yaşamak istedik. Onu yerleştirip döneceğiz"

KENDİSİ TERCİH ETTİ

CHP eski Lideri Baykal gazetecilerin "Mehmet, Columbia Üniversitesi'ni kendisi mi tercih etti, sizlerin de bir etkisi oldu mu?" sorusu üzerine, "O tercih etti. Sadece bunu değil, ABD ve dünyanın en iyi 8-10 üniversitesi arasında yer, başka bir üniversitenin mühendislik okulunu da kazanmıştı. Ama burayı tercih etti. Akademik ölçüleri ne ölçüde kullandı bilemiyorum ama New York'ta yaşamayı çok önemsemiş olmalı ki böyle bir tercih yaptı. Tabii güç bir şehir, onun için de kolay bir deneyim olmayacak. Orada en iyi şekilde yetişmeyi amaçlıyor. Herhalde bunları yapabilirse arkasından master ve doktorasını da yapacaktı" dedi.

Bir gazetecinin "Torununuz Mehmet Türkiye'ye dönecek mi?" şeklindeki bir sorusuna da Baykal, "Türkiye'ye sahip çıkmak üzere elbette dönecektir" dedi. Baykal, "torununuz siyasete ilgi duyuyor mu?" sorusuna da, "Çok değil, siyasetle çok ilgili değil. Daha çok teknoloji, bilgisayar gibi tahmin ettiğiniz gençlerin dünyası” karşılığını verdi.
Türk Hava Yolları'na (THY) tarifeli uçağı ile 16.30'da New York'a hareket eden Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nu kullanırken, torunu Mehmet ve kızı Aslı Erkılıç ise Dış Hatlar Terminali'ni kullandı.

Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious

*

*


*