El Kaide'nin yeni lideri de öldürüldü

Bakan Yardımcısı ayrıca, bu operasyonda başkalarının öldüğünü de belirtti.
Adlarının açıklanmasını istemeyen Iraklı hükümet kaynakları, Reuters’a yaptıkları açıklamada, Amerikan askerlerinin, aldıkları ihbar üzerine harekete geçtiğini ve bölgeye hava ve kara saldırısı düzenlediğini söyledi. Bir kaynak, bu saldırıda El Muhacir’in 3 yardımcısının da öldüğünü belirtti.
AMERİKA YALANLADI
Ebu Hamza El Muhacir’in Hadise kenti yakınlarında Amerikan askerlerince düzenlenen operasyonda "öldürülmüş olabileceği" yönündeki haber, Amerikalılar ve Iraklılar tarafından yalanlandı.
Amerikalı Ordu sözcüsü Albay Barry Johnson, gazetecilerin, El Arabiya televizyonundaki haberin doğru olup olmadığını sorması üzerine, haberin doğru olmadığını söyledi.
Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Muhammed Askari de öldürülen direnişçinin cesedine tıbbi testlerin yapıldığını belirttiği açıklamasında, "Büyük olasılıkla o değil" ifadesini kullandı.
Irak ulusal güvenlik danışmanı Muvafak El Rubaye geçen pazar gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan ve Irak askerlerinin El Masri’yi yakalamaya yaklaştığını söylemişti.
TÜRK REHİNEYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ
El Masri'nin, 2 yıl önce El Kaide bağlantılı Tevhid ve Cihat örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülen Türk rehine Murat Yüce'yi katleden kişi olduğu ortaya çıkmıştı.