Ergenekon Balyoz ve KCK davalarında yargılanan adaylar

Ergenekon ve KCK davalarından tutuklu 11 sanığa meclis yolu göründü.

CHP, 2,  MHP1, BDP ise 6 tutuklu sanığı aday göstererek onlara meclis yolunu açtı
YSK’ya verilen listelere göre, Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarında yargılanan ve 8’i Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan 9 sanık, genel seçimlere katılacak. Parti listelerinde yer bulamayarak bağımsız aday olanlarla birlikte toplam tutuklu aday sayısı 11’e çıktı.
 

CHP, Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı Zonguldak, gazeteci Mustafa Balbay’ı İzmir, aday gösterirken, emekli Korgeneral Engin Alan da MHP’nin İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı oldu.
 

BDP’nin  KCK davasından tutuklu alan sanık adayların isimleiri ise şöyle: Hatip Dicle(Diyarbakır) , Kemal Aktaş(Van), Selma Irmak(Şırnak), İbrahim Ayhan(Şanlıurfa), Faysal Sarıyıldız(Şırnak), Gülseren Yıldırım (Mardin)

PARTİLERDE YER BULAMAYANLAR BAĞIMSIZ

CHP’den milletvekili aday adayı olmak için başvuran Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan, liste dışı kaldı. Özkan, seçimlere bağımsız girecek. “Devrimci Karargah” ve “Ergenekon” soruşturmalarından tutuklu olan Hanefi Avcı ise İstanbul 3. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı oldu.

CHP, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı Zonguldak 1. sıra, gazeteci yazar Mustafa Balbay’ı İzmir’den aday gösterirken, tutuksuz sanıklardan eski ATO Başkanı Aygün Ankara 2. Bölge 3. sıra adayı yapıldı.