Haberden para kazanabilirsiniz

  • Giriş : 24.09.2006 / 00:00:00

Ali Poyrazoğlu CNN Türk’te yepyeni bir aktüalite yarışmasına başlıyor.

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:


ARMAĞAN ÇAĞLAYAN KAFAYA ALDI

Bodrum’da huzurla kitap okurken birdenbire telefon acayip çaldı. Bir felaket çıkacağını anlamıştım. Önce Armağan Çağlayan aradı, yoklama macunu çekti. Ardından, CNN Türk’ün program koordinatörü Aslı Öymen aradı. Müthiş kurnaz, çok diplomat ve çok da usta pazarlıkçı. "Sizi yemeğe götüreyim iş konuşalım" dedi. Yemeğe götürdü, hesabı ödetti, programı kabul ettirdi.

SORULAR HABERLERDEN

Programın prototipini verdiler. Seyrettim çok beğendim. Yabancı bir format. Soruların hepsi televizyonlarda, gazetelerde yayımlanmış haberlerden. Siyaset, ekonomi, toplumsal olaylar, dünyada olup bitenler, futbol, magazin, sinema, tiyatro. O hafta haber konusu olabilecek her şey yarışma konusu.

BU YIL TV’YE ÇIKMA YILIM

Yüzüm eskimesin diye, iki yılda bir TV’ye çıkıyorum. Ekranda çok görünmüyorum. ATV’de Aile Bağları’nda oynadım. Show TV’deki Türkiye’nin Yıldızları yarışmasından bu yana ekrana çıkmadım, bekledim. Bu yıl, TV’ye çıkma yılım, bu programla başlıyorum. Hızımı alamayıp başka nerelere, hangi kanallara giderim, bilmiyorum.

NEYYDİ, KİMMMDİ NEREDE OLMUŞTU?

İzleyici artık haber izlerken, yarışmada sorulacağını düşünüp zihnine kaydetmeye çalışacak. Bunun yolu, o haber üzerine düşünmektir. Üstelik eğleniyorsun. Seyredenler de çok eğlenecek, çünkü onlar da haberlerin büyük kısmını görmüş olacak. Ama neyyydi, kimmmdi, nerede olmuştu, hangi günnndü, o lafı kim demişti diye ekran başından yarışmaya katılacak.

TİYATRO HİÇ AKSAMADI, AKSAMAZ

350 bölüm TV dizisi çevirdim. Bunun 300’ünü yazdım, yönettim. 69 filmde başrol oynadım. 10 yıldır şirketlere eğitim danışmanlığı yapıyorum. İki kitabım çıktı bu yaz. Usta ve Çırak adlı yeni bir kitap bitirdim. Üzerinde çalıştığım bir aşk romanı var: Mavi Noktalı Elbise. Tüm bunlara karşın tiyatro hep devam ediyor, edecek.

DÜNYADAN BİR KEZ GEÇİYORUZ

Hepimiz dünyadan bir kez geçiyoruz; görüp, anlayıp, çevremizde nelerin olup bittiğinin farkına vararak geçmek gerek. Gelişmeleri fark etmek, iletişim içinde olmak gerekiyor. Dünyayla ilişkisini koparanlar kendileriyle de haberleşemez. "Ben yaşadım, olana bitene tanık oldum" diyerek geçebilmek için olandan bitenden haberinin olması gerek.

AZİZ NESİN OYNAYACAĞIM

6 Ekim’de sezonu Ben Eskiden Küçüktüm’le İş-Sanat’ta açıyorum. Ayrıca Aziz Nesin’den bir uyarlama oynayacağız. Tiyatromuzu Aziz Nesin’in bana özel yazdığı oyunla açmıştık. 35. yılımızı yine Aziz Nesin’le kutlamak istedik. Deliler Boşandı adlı kitabından yola çıkarak hazırladığımız oyun yılbaşına kadar hazır olur. Sürpriz yapıp, sezon sonuna doğru Çılgınlar Kulübü’nü oynayabiliriz.

Bu oyunda dört yarışmacı ve 150 izleyici var

Sorular kazık mı, siz mi hazırlıyorsunuz?

- Büyük bir ekip hazırlıyor. Yarışmadan bir gün önce ben de editör olarak bulunacağım toplantılarda. Birlikte karar vereceğiz. Gırgır geçebileceğimiz olayları görebilen, haberin gizli ayrıntılarını çıkarabilen bir ekip kurmaya çalışacağım.

Eğlenceli bir yarışma mı bari, oryantaller çıkacak, pantolonlar inecek mi?

- Onları stüdyoda yapmayı düşünmüyoruz, yapanları haber unsuru olarak yarışmada kullanabiliriz. İnsani hiçbir şey bu programın yabancısı olmayacak.

Yine hep ünlüler mi katılıp para kazanacak, biz seyredecek miyiz?

- Hayır, yarışmanın telefonları yayınlanıyor, arayanlar davet edilecek. Zaten sadece dört yarışmacıyla değil, stüdyodaki 150 kişiyle oynayacağız. Herkesin elinde bilgisayar olacak. O gün seyircinin arasında oturanlar arasından en yüksek puanı toplayan dört kişi sonraki haftanın yarışmacısı oluyor.

Asık suratlı sunucu mu olacaksınız, orta oyunculuğunuzu konuşturacak

- Dört yarışmacıyla, yarışmaya başlamadan sohbet edeceğiz, tanışacağız. Her hafta kısa bir açılış stand up’ı yapacağım. Yarışmacılar, izleyiciler, haftanın olayları bizi nereye götürür, şimdiden bilmiyorum. Bazen kara, bazen pembe camlı gözlükle, dilimizin ucuna geleni seyirciyle paylaşacağız.

BAKALIM İZLEMİŞ MİSİNİZ?

1- Ünlü belgeselci timsah avcısı olarak tanınan Steve Irwin hayatını nasıl kaybetmiştir?

a) Timsah yemiştir b) Vurgun yemiştir c)Vatozun zehirli iğnesi kalbine saplanmıştır d) Suda kalp krizi geçirmiştir.

2- Geçen hafta gelmiş geçmiş en güzel İngiliz kadını seçilen oyuncu kimdir?

a) Elizabeth Taylor b) Catherine Zeta-Jones c) Vivien Leigh d) Julie Christie

3- Yunanistan’ın Girit adasında bir banka şubesini güpegündüz soymak için soyguncular nasıl bir yöntem kullandı?

a) Binanın duvarını dinamitle patlattılar b) Binanın duvarını buldozerle yıktılar c) Binanın kasa dairesine yan apartmandan tünel kazdılar d) Binaya ellerinde silahlarla girdiler

4- TÜFE’nin açılımı nedir?

a) Türkiye Fırıncılar Endüstrisi b)Tüketici Fazlalığı Endeksi c) Tüketici Fiyatları Endeksi d) Türkiye Üretici Fiyatları Endeksi

5- 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Basketbol takımı dünya kaçıncısı olmuştur?

a) 5. b) 6. c) 7. d) 4.

6- Eski adı Hora olan ve 64 yıl karasularımızda hizmet veren, Yunanistan ile Ege Denizi’nde yaşanan gerginlik sırasında adını duyuran araştırma gemisinin adı nedir?

a) Hamidiye b) Kılıç-1 c) Sismik-1 d) Arar-1

7- Ünlü bir içecek firmasınca 2-3 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen müzik festivalinin ismi nedir?

a) Rock’n Rock b) Rock’n Coke c) Coke’n Rock d) Rock’n Dark

8- 1979’daki İslam devrimi sonrasında ABD’yi ziyaret eden en üst düzey İranlı devlet adamı kimdir?

a) Muhammed Hatemi b) Mahmud Ahmedinejad c) Haşimi Rafsancani d) Menuçehr Muttaki

9- Türkiye-İsrail Ümit Milli Futbol maçı güvenlik gerekçesiyle hangi ilimizden Ankara’ya taşınmıştır?

a) Trabzon b) Ordu c) Van d) Samsun

10- Nurgül Yeşilçay’ın başrolünü oynadığı "Yaşamın Kıyısında" adlı son filmini yeni tamamlayan dünyaca ünlü yönetmen kimdir?

a) Ferzan Özpetek b) Nuri Bilge Ceylan c) Kutluğ Ataman d) Fatih Akın

1.c 2.c 3.b 4.c 5.b 6.c 7.b 8.a 9.a 10.d

Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious