Prefabrik

Haldun Dormen'den Kürtçe oyun

Haldun Dormen'den Kürtçe oyun.11477
06.02.2010 / 10:56:02

Tiyatronun usta ismi Haldun Dormen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda Kürtçe olarak sahneleyeceği ‘Bir Kış Öyküsü’ müzikalin provalarına başladı.

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:

50 yılı aşkın meslek hayatında ilk kez Kürtçe oyun yönetecek Haldun Dormen'in Cevat Fehmi Başkut'un 'Buzlar Çözülmeden' oyunundan uyarladığı 'Bir Kış Öyküsü' müzikali, 'Çirokeke Zivistane' adıyla Kürtçe seyirciyle buluşacak.

“Oyunumuzu birkaç kere Türkçe okuduk. Yani provalara Türkçe okuyarak başladık. Ondan sonra Kürtçe oynadık. O zaman hangi lafla ne denmek istendiğini anlamıştım.

Mizansen yaparken de örneğin 10 dakikalık bir sahneyi önce Türkçe okuyoruz, arkasından Kürtçe mizansene geçiyoruz” diyen Dormen'in oyunu 26 Şubat'ta prömiyer yapacak.

Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious

*

*


*