Hazine'nin tahviline 5 misli talep
30 Mart 2021 vadeli tahvilin kupon oranının yüzde 5,625, yatırımcıya getirisinin ise yüzde 5,75 olarak gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada, söz konusu getiri oranının, benzer vadedeki ABD Hazine tahvillerine göre 202,7 baz puanlık bir getiri farkına (spread) karşılık geldiği kaydedildi. Tahvile, dünyanın çeşitli bölgelerinden ihraç tutarının yaklaşık 5 katı talep geldiği bildirildi.
Tamamlanan ihraçla, bugüne kadar Hazine Müsteşarlığı tarafından dolar piyasasında yapılan en düşük maliyetli borçlanmanın gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, ''Bu başarıda, tahvile gösterilen talebin yüksekliği, çeşitliliği ve kalitesi etkili olmuştur'' denildi.
Hazine açıklamasında, söz konusu ihraç ile 2010 yılı borçlanma programının yaklaşık yüzde 55;inin karşılanmış bulunduğu, ihraca ilişkin tutarın ise 18 Mart 2010 günü hesaplara gireceği kaydedildi.
Hazine'nin 12 Ocak 2010'da hesaplarına giren 6 Ocak'ta yaptığı 2040 Vadeli Global Dolar Tahvil İhraç miktarı 2 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Söz konusu tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 6,85 olarak gerçekleşirken, benzer vadedeki ABD Hazine tahvillerine göre getiri farkı (spread) 224,7 baz puan olmuştu.
DİĞER HABERLER
Netten eski bilgisayarını sattı ama!
Son yıllarda internet siteleri üzerinden mal satışları hızla artıyor.
İşçinin prim farkını devlet ödeyecek
Yeni Teşvik Sistemi’nde, az gelişmiş illerde işçi primlerinin bir kısmını devlet karşılayacak.






































