İslam Konferansı Teşkilatı toplantısı başladı


İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Teşkilatın Müslüman dünyasının görüşlerini bütün dünyada aktif olarak dile getirdiğini söyledi.
Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan temsil ediyor.
Le Meridyen Otelindeki toplantı, küçük bir çocuğun Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan dönem başkanı Malezya, 11'inci dönem başkanlığını Senegal'e devretti.
Ekmeleddin İhsanoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İKT'nin, son yıllarda Müslüman dünyasının görüşlerini tüm dünyada etkin olarak dile getirdiğini söyledi.
İhsanoğlu, konuşmasında, son zirveden bu yana İKT olarak yaptıkları çalışmaları özetledi.
İhsanoğlu, Senegal'deki dışişleri bakanları toplantısı ve ardından yapılacak zirvede, 10 yıllık planla ilgili gelişmeler ve ana kuruluş şartında yapılacak yeni düzenlemelerin ele alınacağını anlattı.
İhsanoğlu, İKT olarak Müslüman dünyasının görüşlerini tüm dünyada dile getirmek için çaba harcadıklarını ve bunda da önemli rol oynadıklarını belirtti.
Teşkilatın, uluslararası camida önemli roller oynadığını belirten İhsanoğlu, "İKT, üye ülkelerin çeşitli konulardaki görüşlerini topluca dünyaya iletmede önemli roller oynuyor. Üye ülkelerin yaşadığı sorunlar karşısında aktif rol oynuyor. Afrika ülkelerine çeşitli konularda gelişme yönünde yardımlarda bulunuyoruz. Yoksullukla mücadele konusundaoluşturduğumuz fon, aktif hale geldi" diye konuştu.
DİĞER HABERLER
Amerika: Saldırıdan haberdardık
Amerika Birleşik Devletleri'nden Suriye'ye yapılan saldırı ile ilgili açıklama geldi.
Türkçe, Malezya'da seçmeli ders oldu!
Türkçe, Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle Malezya'da seçmeli ders oldu.