Karslı STK'lar, EMİTT Fuarı'nda Kars'ın tanıtımının yetersiz kaldığına inanıyor
Kars'ın da stant kurup tanıtımının yapılmaya çalışıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) kendilerinden yardım istenilmeyen STK'lar tepkili.
Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci ve Kars Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Çelik, kendileri gibi Kars'ta faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının da EMİTT Fuarı'ndan haberlerinin olmadığını söyledi.
'Kars'ta STK'ların dahil edilmediği bu organizasyon eksik kalmıştır' diyen Dereci, Kars Valiliği'nin, EMİTT Fuarı'nı 2009'dan itibaren ciddiye almadığını söyledi. EMİTT Fuarı'nın bu sene de Kars için fırsata dönüştürülemediğini, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Dereci, "Kars'ın sembolleri ve tanıtım elçileri olmuş aşıklarımızın bile fuara götürülmediğini öğreniyoruz. Kars bir fuarı daha günü kurtarma mantığı ile geçirecek. Folklorcuların bile Kars dışından programa dahil edildiği bu organizasyonda Kars'ı il dışından kişiler tanıtacak. Bu düşünce, Kars'a, Karslıya yapılmış en büyük saygısızlıktır." diye konuştu.
İddialar üzerine Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada ise programı Kars Valiliği'nin düzenlemediği, organizasyon heyeti tarafından Valiliğin de programa davet edildiği, Kars Valisi Ahmet Kara'nın programı, kamuoyuna basın aracılığı ile duyurduğu ifade edildi.
9 Şubat'ta başlayan fuar, 12 Şubat'a kadar devam edecek.
DİĞER HABERLER
Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem oldu
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Teröristler, 'Göksun'dan beri' takip edildi!
İçişleri Bakanı, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik bombalı saldırıyla ilgili olarak






































