Koşaner'e 'Ürküyor musunuz?' sorusu!
Soruları yanıtladı
Küresel Terörizm ve Uluslararası İş Birliği Sempozyumu kapsamında önceki gece Merkez Orduevi'nde düzenlenen resepsiyonda Koşaner gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Koşaner'e “Bazı akıllarda Orgeneral İlker Başbuğ'un yaşanan süreç itibarıyla en şanssız Genelkurmay Başkanı olduğu yorumu mevcut. Önümüzdeki 30 Ağustos'tan sonra o koltuğa oturma ihtimali sizi ürkütebilir mi?” sorusu yöneltildi, ancak Koşaner'in yanıtı “O mevki şereftir, öyle bir his mümkün mü? Hiçbir subay böyle bir şey düşünmez” oldu.
Başbuğ'un sözleri
Koşaner'e gazeteciler ayrıca, Başbuğ'un Balyoz Planı için “Olay ciddidir ve belki bugüne kadar yaşanan olayların TSK üzerindeki etkisi açısından en önemlilerinden, en ciddilerinden birisidir” sözlerini anımsattı.
Başbuğ'un daha önce “Kara Kuvvetleri tarafından inceleme başlatıldığı ve konunun bir haftada neticelenmesini istediği” hatırlatılarak “Son açıklamaları, kamuoyuyla henüz paylaşılmamış bu incelemenin sonucuna dayanıyor mu?” sorusu üzerine de Koşaner herhangi bir demeç vermesinin uygun olmayacağını ifade etti.
'İnceleme tamamlanmadı'
“Kara Kuvvetleri'nin başlattığı incelemenin üzerinden 7 hafta geçti. İnceleme bitmedi mi?” sorusuna karşılık da Koşaner “İncelemenin henüz tamamlanmadığını, sürdüğünü, incelemenin bilinçli olarak uzatıldığı algısının ise haksız ve yanlış olduğunu” belirterek yine Genelkurmay Başkanı'nı işaret etti.
MİLLİYET
DİĞER HABERLER
Çiçek, yasal değişikliği yorumladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, MİT'le ilgili yasa tasarısının salı günü görüşülme
SGK 'pardon' dedi, maaşı geri istedi
SGK, 11 ay ödediği emekli maaşını 'Pardon' diyerek geri istedi!







































