Kürşad Tüzmen kimin adayı?
Tüzmen'in açıklaması, adaylık kararıyla ilgili Başbakan Erdoğan'la görüşmediği ancak kısa süre içinde biraraya gelerek onayını alacağı şeklindeydi.
Bu durum, 'Kürşad Tüzmen kimin adayı?' sorusunu akıllara getirirken, Yıldırım Demirören ile adaylık başvurusundan bir gün önce yaptığı görüşmenin içeriğini yazan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya da bu soruyu sordu ve düşüncesini aktardı.
Demirören'in, siyasi otoritenin tam desteğini almış olmasını avantaj olarak yorumlayan Küçükkaya, adaylık başvurusundan bir gün önce kulislerde adı geçen Tüzmen'le görüştüğünü yazdı.
Tüzmen'in görüşmede, adaylığın aklında olmadığını ve 'bazı arkadaşların' gıyabında devreye girdiklerini dile getirdiği kaydedilen yazıda, Tüzmen'in kararlı görünmediği, Demirören'e itiraz eden çevreler (Editör notu: Galatasaray ve Bursaspor Demirören'in adaylığına karşı) tarafından ikna edildiğinin düşünüldüğü ve siyasi geçmişinin yarışta büyük handikap oluşturacağı ifadeleri yer aldı.
'HERŞEY SIFIRDAN BAŞLIYOR'
Küçükkaya, 'Herşey sıfırdan başlıyor' başlıklı yazısında, Demirören ile adaylık başvurusundan bir gün önce yaptığı ve bugüne dek gizli kalması istenilen görüşmenin ayrıntılarını da kaleme aldı.
Yazıda Demirören'in ağzından aktarılan ana başlıklardan bazıları şöyle:
— Kaostan çıkış için, uzlaşmayla hep beraber çözüm arayacağız.
— UEFA ile polemiğe girmeyeceğiz... İkna etmeye çalışacağız...
— ('Gerekirse Avrupa'ya gitmeyiz' sözü) O sözler en son çareyi, göze alacağımız son çizgiyi gösteriyordu. Samimiyim. Aradığımız çözümlere ulaşamazsak elbette alternatif yolları 'b' ve 'c' seçeneklerini de masaya getiririz.
— UEFA ile hepsini tekrar konuşacağız. Her şey sıfırdan başlıyor.
MEHMET ALİ AYDINLAR'DAN KUTLAMA
Bu arada yazıda, eski başkan Mehmet Ali Aydınlar'ın Pazar akşamı Yıldırım Demirören'i arayarak kutladığı bilgisi de yer aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat 2012 Pazartesi günü yapılacak Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu için adaylık başvuruları TFF Statüsü'nün 38. maddesi hükümleri kapsamında, 20 Şubat 2012 günü mesai bitimiyle sona erdi.
Statünün 38. maddesinde belirtilen yeterlilik şartları ile başvuru süresine ve başvuru belgelerine ilişkin hususlar saklı kalmak kaydıyla, genel kurulda başkan adayı olmak üzere TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran kişiler soyadı sırasına göre aşağıda belirtilmiştir:
1-Ahmet Ata Aksu
2-Erdal Alkış
3-Kerem Mahmut Canlı
4-Erdal Çilek
5-Yıldırım Demirören
6-Yılmaz Göbel
7-Nedim Güneş
8-Dr.Bülent Gürkut
9-İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu
10-Necati Harman
11-Tekin Işıklıgil
12-Mehmet Kara
13-Semi Kopuz
14-Zafer Murat Mermer
15-Ayhan Sağaltıcı
16-Ümit Sarıkaya
17-Mehmet Selçuk
18-Kürşad Tüzmen
19-Adil Yazıcıoğlu
20-Zeki Yürekli
21-Hasan Zinni
DİĞER HABERLER
Mourinho: Eğer Hamit istiyorsa yol veririm
Beklenen buluşma dün akşam gerçekleşti. Fatih Terim, Jose Mourinho'yla bir araya geldi.
Fenerbahçe Valencia'nın bombacısını istedi
Fenerbahçe, Valencia'nın bombacı lakaplı Arjantinli orta saha oyuncusu Tino Costa'yı resmen istedi.






































