Murat Göğebakan: Allah kuluna yetmez mi?
Umre yolculuğuna çıkan Murat Göğebakan, Kabe'de hissettiklerini anlattı. Haber sitemiz Haber Aktüel'deki köşesinde yaşadıklarını ifade eden Göğebakan, Mekke'de Peygamberin kokusunu duyduğunu yazdı.
Köşe yazısında; “Kaskatı kesilen buz tutmuş kalpler bile bu tablo karşısında adeta eriyor ve hissetmeye başlıyor. Gözleriyle bile göremeyenlerin gönül gözleri Şehbal açıyor. Burada insanlar her secde edişlerinde “Allah'la konuşmanın” feyzini alıyor” diyen Göğebakan, Kabe'nin tüm buzları erittiğine dikkat çekiyor.
MURAT GÖĞEBAKAN'IN “ALLAH KULUNA YETMEZ Mİ” BAŞLIKLI YAZISI
Bu satırları size toprağının her karışında kâinatın sahibinin kokusu olan Mekke'den yazıyorum. Burada neden yaratıldığımız hususundaki tüm soruların cevabı var. Ölenden öldürenine, çalandan çaldıranına, kandırandan kandırılanına, aldatandan aldatılana, hülasa herkese ilham olabilecek bir yer burası. Her karışında maneviyat var.
Dünyaya uhuvvetin hâkim olması için hiçbir engelin olmadığını burada anlıyorsunuz. Burada yaşatmak için yaşamayı öğreniyorsunuz. Veren elin alan elden üstün olduğunu, bu hava anlatıyor size. Her soluğunuzda O'nu hissediyorsunuz.
Kaskatı kesilen buz tutmuş kalpler bile bu tablo karşısında adeta eriyor ve hissetmeye başlıyor. Gözleriyle bile göremeyenlerin gönül gözleri Şehbal açıyor. Burada insanlar her secde edişlerinde “Allah'la konuşmanın” feyzini alıyor.
Başbakan Erdoğan'ın Kürt açılımını anlatmak için sanatçılarla yaptığı kahvaltıda ben de vardım. O kahvaltıdan kısa süre sonra Umreye gitmek nasip oldu. Ve açılımların bile ne derece kifayetsiz kaldığını Kâbe'de öğrendim. Ve utandım. Ve tüm insanların kalbinde beyaz bir gül açması için yalvardım.
Neden yaratıldığını bilememenin verdiği eksiklikten açılımlara gerek duyuyoruz. Bunun için insanlar dağlarda. Bunun için hala ağlıyor analar. Bunun için babaların sigarasının dumanı kara geceye bulut oluyor.
Öldükten sonra geri dirileceğine inanlara yazıyorum bunları. Bugün olmasa da bir gün mutlaka yüz yüze gelmeyecek miyiz?
Eğer içinizi dinlediğinizde doğruluk, kardeşlik, merhamet ve tevekkül kelimelerinin bir anlamı yoksa bu toprakları mutlaka görün. Ve zemzem suyundan bir avuç için. İmkânınız yoksa da secdeye gidin. Cevabı size “O” verecek: “Allah kuluna yetmez mi?” (Zümer-36)
DİĞER HABERLER
Burcu Esmersoy'un sevgilisi yakalandı
Burcu Esmersoy'un bir süredir yeni bir sevgili yaptığı konuşuluyor, ancak kanıtlanamıyordu.
Ezgi Mola 15 kiloyu nasıl verdi?
44 bedenden 38'e bedene düştüğünü söyleyen güzel oyuncu Ezgi Mola nasıl zayıfladığını anlattı.






































