Norveç'e işçi olarak nasıl gidilir?

Norveç'e işçi olarak nasıl gidilir?.14255
  • Giriş : 17.02.2008 / 19:30:00
  • Güncelleme : 01.09.2016 / 15:17:56

4 bin dolar maaş imkanı! Peki Norveç'e işçi olarak kimler gidebilir?

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:


'Norveç çalışacak 100 bin eleman arıyor' haberinden sonra okurlarımızdan gelen talep üzerine, gereken şartları ve kimlerin yurtdışına gidebileceğini araştırdık.

Norveç Göçmen Bürosu'ndan alınan bilgiye göre, herhangi bir işte çalışabilmek için çalışma izninizin olması şart. 3 aydan sonra da oturma izni almanız gerekiyor.

Çalışma izni için başvuru şartları:

- Üniversite mezunu (uzman eğitimli) ya da meslek lisesi veya dengi bir okulda en az 3 yıllık mesleki eğitim almış olanlar (özel vasıflı)

- Uzmanlık alanı aranan pozisyon için uygun olanlar (örneğin öğretmenlik mezunu iseniz öğretmenlik için başvuru yapmanız tercih ediliyor)

- Profesyonel tecrübenin de bir önceki işverenden alınacak güven mektubu ile belgelenmesi gerekiyor. Bu belge işçinin hangi alanlarda uzman olduğu ve ne kadar çalıştığı bilgilerini içermeli.

- Başvuru yaptığınız şirketin resmi bir belge ile sizin adınıza konsolosluğa istekte bulunması gerekiyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

- Her bir pozisyon için farklılık gösteren başvuru formunun doldurularak vatandaşı olunan ülke yetkililerince onaylandıktan sonra gerekli belgelerle birlikte Norveç konsolosluğuna teslim ediliyor.

- Teslim edilen tüm evraklar konsolosluk tarafından inceleniyor ve herhangi bir engel bulunmaması durumunda çalışma izni çıkarılıyor ve bu çalışma izni ile vize işlemlerine başvuru yapılıyor.

Başvuru formu ile birlikte teslim edilmesi gereken diğer evraklar

- Diploma ya da sertifika gibi eğitime ilişkin belgeler (Bu belgelerin arasında eğitimin süresi ve içeriği hakkında da ayrıntılı bilgi verilmeli)

- Özgeçmişiniz ve iş deneyimleriniz gibi bilgileri içeren ve önceki işvereninizin de imzasının bulunduğu ayrıntılı bir CV

- İşvereninizin sizin adınıza yapmış olduğu istek belgesi

- Başvuru ücretinin ödendiğine dair makbuz

- Fotoğraf

- Pasaport fotokopisi

Tüm belgelerin İngilizce veya Norveççe’ye çevrilmiş olması gerekiyor. Ayrıca başvuru yapılmadan önce Norveç konsolosluğundan detaylı bilgi alınması gereklidir.

Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious