'Obama gizli Müslüman değil'


Bloomberg, Florida'da, Musevi seçmenlerin çoğunlukta olduğu bir topluluğa yaptığı konuşmada, seçmenlere dedikoduların doğru olmadığı haberini yaymaları çağrısında bulundu.
Michael Bloomberg, ''Hristiyan Obama hakkındaki aldatıcı kampanya, Museviler ve Müslümanların bu ülkede birlikte attıkları büyük adımları engellemeye yönelik bir kampanyadır. Bu ayrıştırıcı siyasete, yüksek sesle ve net bir şekilde tavrımızı koymalıyız'' diye konuştu.
New York Belediye Başkanı Bloomberg, toplumda korku ve basmakalıp klişeler yayanlara karşı durmanın önemini de vurguladı.
Obama'nın bağlı bulunduğu kilisenin papazının, Musevi karşıtı açıklamalar yapan siyahi Müslüman lider Louis Farrakhan'ı övmesi sebebiyle, Musevi toplumu Obama'ya karşı tepkiliydi. Obama, olayın ardından kilisesinden ayrılmıştı.