Prefabrik

"Öcalan’ın arkadaşları"na ziyaretçi akını

12.03.2010 / 23:50:38

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yanına nakledilen 5 mahkum ziyaretçi akınına uğruyor.

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin titiz bir çalışma yaparak seçtiği mahkumlarda aranan özelliklerden biri de 'ziyaretçi sayısının az olması'ydı. Diğer cezaevlerinde kalırken ziyaretçisi olmayan mahkumlar, İmralı'ya nakledilince ziyaretçi sayılarında büyük bir artış yaşandı.

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın yanına Kasım 2009'da 5 mahkum gönderilmişti.

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin talebiyle Öcalan'ın yalnızlıktan kurtulması için gönderilen mahkumların ziyaretçi sayısında büyük bir artış yaşanmaya başladı. 4 aydır İmralı Cezaevi'nde kalan Bayram Kaymaz, Cumali Karsu, Şeyhmuz Poyraz, Hakkı Alkan ve Hasbi Aydemir ziyaretçi akınına uğruyor.

5 mahkumun “ziyaretçi sayısı az” diye Ada'ya nakledilmesine karar veren Bakanlık şimdi kara kara düşünüyor. Daha önce kaldıkları cezaevlerinde senede bir ziyaretçisi gelen 5 mahkum, şimdi her hafta ziyaret edilmeye başlandı. Mahkum yakınları her hafta perşembe günü ziyaret hakkına sahip.

Öcalan, herhangi bir disiplin cezası almazsa, İmralı'ya nakledilen mahkumlarla hobi odasında her gün 1 saat görüşebiliyor.

Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious

*

*


*