Prefabrik

Onur Öymen hakkında inceleme kararı

Onur Öymen hakkında inceleme kararı.12429
21.11.2009 / 00:11:20

Dersim olaylarına ilişkin sözleri nedeniyle Öymen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:

TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Dersim olaylarına ilişkin sözleri nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Başsavcılığın Öymen'in dokunulmazlığının kaldırılması talebini içeren fezlekeyi hazırlayıp Meclis'e ne zaman göndereceği ise merak konusu oldu.

İŞTE ÖYMEN'E İSNAT EDİLEN SUÇLAR

Vakit'in edindiği bilgilere göre Öymen, Türk Ceza Kanunu'ndaki “ayrımcılık”, “hakaret”, “suç işlemeye tahrik”, “suçu ve suçluyu övme”, “halkı kin ve nefrete tahrik” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından dolayı yargılanacak.

Başsavcılığın incelemeyi önceki gün “Dur de girişimi”, “Türkiye Barış Meclisi Gençlik Koordinasyonu” ve “70 Milyon Adım Koalisyonu” tarafından Öymen hakkında yapılan suç duyurusu üzerine başlattığı ortaya çıktı.

İNAL BATU BOMBALADI

Diğer taraftan Öymen'e ve ona destek veren CHP'ye bir tepki de CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu'dan geldi. Batu, Öymen'in sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bundan sadece Öymen değil, bir bütün olarak CHP sorumludur” dedi. “Bu olay CHP'nin ideolojik yapısının bir kez daha anlaşılmasına neden olmuştur” diyen Batu, “İnanın bana CHP'nin bu söylemine parti içinden en ufak bir tepki yoktur. Çünkü bu onların kabullendiği bir anlayıştır. CHP ne sosyal demokrat, ne halkçı, ne de demokrat bir partidir. Şimdi söyledikleri skandal sözün de arkasında durarak 'Nasıl olsa bu da geçmişte olanlar gibi unutulur' diye düşünüyorlar. Bakalım öyle mi olacak? dedi.

VAKİT

Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious

*

*


*