Prefabrik

Oslo'da Başbakanlık binası yakınında büyük patlama

Oslo'da Başbakanlık binası yakınında büyük patlama.37979
22.07.2011 / 18:23:50

Norveç polisi, başkent Oslo'daki patlamaya bir bombanın sebep olduğunu teyit etti.

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:

Norveç polisi, başkent Oslo'daki patlamaya bir bombanın sebep olduğunu teyit etti. Görgü tanıklarının çektiği fotoğraflarda yerde hareketsiz yatan en az iki kişi görülüyor. Norveç televizyonu da saldırıda birden fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Norveç polis departmanının, olayla ilgili bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Reuters ajansı, patlamada Başbakan Jens Stoltenberg'in makamının da bulunduğu 17 katlı hükümet binasının ve yakınlarındaki diğer bakanlık binalarının çoğunun camlarının kırıldığını, Petrol Bakanlığında yangın çıktığını duyurdu.

 

Başbakan Stoltenberg'in patlama sırasında makamında olmadığı belirtildi.
 

Ajansın muhabiri en az 8 yaralı saydığını bildirdi.
 

Patlamanın nedeni henüz belirlenemezken bir binanın önünde parçalanmış bir otomobil enkazının görüldüğü kaydedildi.
 

Yetkililer, patlamanın nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Olay yerinde bulunan devlet radyosu NRK'nın muhabiri, "VG (gazete) binasının ve hükümet merkezinin pencere camlarının kırıldığını görüyorum. Sokakta insanlar kan içinde" dedi.


Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious

*

*


*