Polisin sorumluluk alanı genişliyor


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin kızının düğün merasimine katılan Vali Şahabatten Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki alanlarda jandarma ve emniyet arasındaki bölge dağılımının yeniden düzenlendiğini söyledi.
Vali Harput, şehrin çok göç alan bir kent olduğunun altını çizerek, "Yasalar doğrultusunda büyük şehirlerdeki sorumluluk alanları valiler tarafından yeniden belirleniyor. Bu süre içerisinde büyükşehirlerin dışında ilçelerde kaymakamın başkanlığında ilçe jandarma komutanı ve ilçe emniyet müdürünün beraber götürdüğü bir sistem geçerli. Büyükşehir dışındaki ilçelerde protokoller hazırlanıp valiliğimize geldi. Artan nüfus ve insan yoğunluğu düşünülerek daha önce jandarmanın sorumluluk alanı içinde olan bazı bölgelerde artık polis görev yapacak." dedi.
İlk etapta alışveriş merkezleri, otogar gibi alanları polisin sorumluluğuna verdiklerini kaydeden Vali Harput, "Çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede sorumluluk alanları netleşecek. Şehrin gelişme sürecini çok hızlı yaşayan üniversite, Görükle Bölgesi, Terminal bölgesi ve civarındaki alışveriş merkezleri polis bölgesi içerisinde kalacak şekilde düzenleme yapıyoruz. Nihai karar, bu hafta içerisinde sonuçlandırılacak. İlçelerin de bize gelen listelerini onaylayacağız.'' dedi.
Basın mensupları, polisin sorumluluk alanının genişlediğini, personel sayısında bir artış olup olmayacağını sordu. Yönetmelikler çıkarken personel konusunda da bir çalışma yapılacağını söyleyen Vali Şahabettin Harput, sorumluluk bölgesi azalan jandarma personelinde de düzenlemeye gittiklerini açıkladı. Vali Harput, rütbeli personelin yanında Bursa'ya görev yapmak için rütbesiz askerlerin geleceğini, ancak önümüzdeki süreçte rütbesiz asker sayısında azalma olacağını kaydetti.
DİĞER HABERLER
Atatürk Havalimanı'nda uçak acil iniş yaptı
Rahatsızlanan yolcu, Atatürk Havalimanı'nda uçak acil iniş yaptı.
TSK: Suriye sınırında 1074 kişi yakalandı
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırında 1074 kişinin yakalandığı öğrenildi.
