Prefabrik

Şili'de tsunami uyarısı 'kelle' aldı

Şili'de tsunami uyarısı 'kelle' aldı.17037
05.03.2010 / 21:07:17

Şili'deki şiddetli depremin ardından tsunami uyarısında bulunmak konusunda geç kalmakla suçlanan donanmanın, ilgili birimin başkanını görevden aldığı bildirildi.

Facebook Twitter
Yazı Boyutu:

8.8 şiddetindeki depremin ardından oluşan tsunamide birçok kişinin hayatını kaybettiği ülkede, tsunami uyarı sisteminde bir hata yaşandığını kabul eden donanma, ilgili birimin başkanının görevinden alındığını açıkladı.

Şili Savunma Bakanı Francisco Vidal, daha önce yaptığı bir açıklamada, donanmanın, depremin hemen ardından tsunami uyarısında bulunmayarak hata yaptığını açıklamıştı.

Bakan, geç kalınmasına rağmen sonuçta uyarı sisteminin etkin hale getirildiğini ve bunun da yüzler hatta binlerce insanın hayatını kurtardığını kaydetmişti.

Facebook Twitter Yahoo Google Linkedin Stumbleupon Delicious

*

*


*