Venedik'te açılışı Knightley yapacak


BBC'nin internet sitesindeki habere göre, Keira Knightley'nin daha önce "Aşk ve Gurur-Pride and Prejudice" filminde birlikte çalıştığı Joe Wright ile yeniden bir araya geldiği "Atonement", festivalin açılışında seyirci karşısına çıkacak.
Ian McEwan'ın öyküsünden beyazperdeye uyarlanan filmde, Knightley'nin yanı sıra, Vanessa Redgrave ve James McAvoy da rol alıyor.
İngiliz sinemasının 35 yaşındaki genç yönetmenlerinden Joe Wright'ın ikinci beyazperde denemesi olan "aşk ve savaş" temalı film, 29 Ağustos'ta Venedik'te dünya prömiyerini de gerçekleştirecek.
Prömiyere, sinema dünyasının 22 yaşındaki parlayan yıldızı Keira Knightley de katılacak.
Festival Başkanı Marco Muller, festivalin, tarihinde ilk defa genç bir yönetmenin filmiyle açılacağını söyledi.
Muller, filmin çok duygulu, görsel yönden güçlü bir yapım olduğunu, pek çok ünlü yönetmenin filminden bu yönden daha başarılı olduğunu belirtti.
Yönetmen Wright ise "Atonement" adlı yapımın açılış filmi olarak seçilmesinin bir onur olduğunu ifade ederek, "Venedik Film Festivali'ne gitmek bir düş gibi" dedi.
Keira Knightley'nin giderek oyunculuğunu geliştirdiğini belirten yönetmen, genç yıldızın bu filmdeki performansının ise bugüne kadarki en iyi oyunu olduğunu söyledi.
DİĞER HABERLER
'Kör Düğün' tiyatro oyunu ilk gösterimini yaptı
Nilgün Kasapbaşoğlu ve Hakan Akın'ın baş rollerde oynadığı tiyatro oyunu Kör Düğün, ilk gösterimini
Sinemaseverlerin dikkatine! İşte yeni filmler
Yeni filmler vizyona girdi. Sinemaseverler yeni yerli ve yabancı filmleri izleyebilirler.