2 kez alkollü yakalanan sürücüler eğitime tabi tutuluyor

Adana İl Sağlık Müdürlüğü, "Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitim Programı" çerçevesinde 2 kez üst üste alkollü olarak araç kullanırken trafik kontrollerinde yakalanarak ehliyetlerine el konulan sürücülere, davranış eğitimlerini sürdürüyor.

Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi sorumluluğunda gerçekleştirilen eğitimlerde; Sağlık Bakanlığı’ndan özel eğitim alan psikiyatri uzmanı, pratisyen hekim ve psikolog ile trafik eğitimcisi tarafından, sürücülerin “alkollü iken araç kullanmama konusunda bilgi, tutum ve davranışlarının geliştirilmesinin” amaçlandığını söyledi.

Dr. Çatak, eğitimin haftada bir gün olmak üzere bir ay sürdüğünü, bu süre içinde davranışları gözlenen ve eğitim sonunda yapılan yazılı sınavda başarılı olan sürücülerin Psikyatri uzmanı tarafından uygun aralıklarla, 3 aylık sürede izleme-değerlendirmeye tabii tutulduğunu, başarılı bulunanlara da “Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitim Belgesi” verildiğini bildirdi.

Dr. Çatak, bu güne kadar yapılan eğitimler hakkında katılımcı sürücülere uygulanan anketlerde “eğitimin oldukça yararlı bilgiler içerdiği ve bütün sürücülerin bu eğitimi almalarının son derece yararlı olacağını ifade ettiklerine” dikkat çekti.

Dr. Çatak, İlgili Kanun gereği bu eğitimin; sadece 2. kez alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetlerine el konulan sürücüleri kapsadığına işaret etti ve Birimimize müracaat edecek sürücülerin bu hususa önemle dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Hekimevi’nde başlatılan 2. dönem Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi’ne 12 sürücü katılıyor. İlk aşamada başarılı olan sürücülerin tamamı İzleme -Değerlendirme Programına dahil edildi. Psikyatri uzmanı tarafından gerçekleştirilen bu aşamada, gerekli bilgileri alan sürücülerin, alkollü araç kullanma konusundaki tutum ve davranışlarındaki gelişmeler ve çözüm üretme becerileri değerlendirilmekte ve yeniden alkollü araç kullanıp kullanmadıkları izleniyor.