2005’te 17 aile çocuklarını yuvaya bırakmak istedi

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Alanya İlçe Müdürü Çetin Geyik, 17 ailenin maddi imkansızlıklar sebebiyle bakamadıkları çocuklarını yuvaya bırakmak istediğini söyledi.

Yuvalardaki çocukları ailelerin alarak 18 yaşına kadar evlerinde barındırdıklarını anlatan Geyik, bakılmak için alınan çocukların nüfus işlemlerine karışılmadını ifade etti.
Dönem içerisinde çocuğun eğitim ve giderleri için her ay ailelere 150 YTL ücret ödediklerine işaret eden Geyik, “Kimsesi olmayan 2 kişi huzurevine yerleşmek için müracaat etti. Ayrıca rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görmek için 2 aile başvurdu. 295 kişi ise maddi ve manevi desteklerden yararlanmak için kurumumuza başvurdu. Yaptığımız araştırmaların sonucunu rapor haline getiriyoruz ve oluşturulan kurula sunuyoruz. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü olarak elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeye çalışıyoruz.” dedi.