İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN ÇEMBER-23 OPERASYONU AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden Çember-23 operasyonlarının ayrıntılarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, 81 ilde son 1 haftadır “Mahkemelerimizce Hapis Cezasına Yönelik Yakalama Kararı Verilen Şahıslara” düzenlenen operasyonda toplamda 4.139 şahıs yakalandı. Hapis cezası alarak mahkemelerce aranılan şahısların sayısı azalmaya devam ediyor. “Hiç kimsenin halkımızın huzurunu kaçırmasına, sokaklarımızı tedirgin etmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
OPERASYONUN DETAYLARI VE YAKALANAN ŞAHISLAR
Operasyon sonucunda 0-5 yıl arası aranmakta olan 4.060 şahıs, 5-10 yıl arası 51 şahıs ve 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 28 şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların suç dağılımı ise şöyle: 700’ü hırsızlıktan, 140’ı dolandırıcılıktan, 360’ı yağmadan, 50’si cinayetten, 106’sı cinsel suçlardan, 721’i narkotik suçlarından, 49’u terör suçlarından ve 448’i kaçakçılık ile organize suçlardan olmak üzere toplam 4.139 şahıs yakalandı.
ÖRNEK OLAY: O.H.’NIN YAKALANMASI
Sakarya Ağır Ceza İlamat Masası tarafından kasten yaralama suçundan 8 Ekim 2024 günü 26 yıl 9 ay 21 gün hapis cezası ile aranan O.H., aynı gün 1 dakika içinde Ordu İl Emniyet ekiplerince Gülyalı ilçesinde yapılan yol uygulamasında yakalandı. O.H., ardından cezaevine teslim edildi.