Yerlikaya: 11 Suçlu Türkiye’ye İade Edildi

Suç ve suçluyla mücadele hem yurt içinde hem de yurt dışında sürdürülen bir operasyon olarak dikkat çekiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan başarılı bir operasyonun detaylarını paylaştı. “11 SUÇLU YAKALANDI VE ÜLKEMİZE İADE EDİLDİ” diyerek, toplam 11 suçlunun farklı ülkelerden yakalanıp Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, kırmızı bültenle aradıkları 9 ve ulusal seviyede aradıkları 2 suçlunun Gürcistan (6), Almanya (3), Arnavutluk ve Belçika’dan iade edildiğini belirtti. Yakalanan isimler arasında A.A., R.A., Ö.İ., R.O., Z.Y., G.Y., E.L., U.Ç., T.C. ile ulusal seviyede aranan S.V. ve A.G. yer alıyor.

“ŞAHISLARIN İZİNİ TİTİZLİKLE SÜRDÜRDÜK”

Yurt dışında kaçan ve haklarında arama kararı bulunana kişilerin izinin titizlikle sürüldüğünü vurgulayan Bakan Yerlikaya, bu sürecin EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, İstihbarat, KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları ile asayiş ve siber suçlarla mücadele daire başkanlıkları tarafından koordine edildiğini bildirdi.

SUÇLARI VE YAKALANDIKLARI ÜLKELERİ PAYLAŞTI

Bakan Yerlikaya, “İlgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen operasyonel iş birliğiyle” suçluların yakalandığı ülkelere dair detaylar verdi. “Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık” suçlarından dolayı Gürcistan’da yakalanan A.A., ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan Gürcistan’da yakalanan R.A. gibi suçlardan dolayı alınan sonuçlarla birlikte toplamda 11 kişinin ülkeye iade edildiğini aktardı.

“SUÇLULARI BİR BİR YAKALAYIP GERİ GETİRİYORUZ”

Ali Yerlikaya, emeği geçenleri tebrik ederek, suç işleyenleri hangi bültenle aranırsa aransın yakalayarak ülkeye getirdiklerini ifade etti. Milletin huzuru ve güveni için kararlılıkla çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Hırsızlık Olayının Azmettiricisi Yakalandı: Altınlar Bozduruldu

Ümraniye'de bir hırsız, ev sahibine saldırarak bileziklerini alıp yatak odasına kapattı. Kadın, panikleyip camdan atladı. Hırsızı organize edenin ise kadının akrabası olduğu belirlendi.

Macaristan Başbakanı Orban Türkiye Ziyaretinde Gündemi Değerlendirecek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'ye yarın bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında uluslararası ilişkiler ve çeşitli anlaşmalar masaya yatırılacak.

Gözaltına Alınan Ahmet Çakar Hastaneye Kaldırıldı

Futboldaki bahis soruşturması kapsamında gözaltına alınan spor yorumcusu Ahmet Çakar, sağlık durumundaki endişeler nedeniyle hastaneye sevk edildi.

Altın Ve Gümüş Hırsızlığı Soruşturmasında 10 Gözaltı

Büyükçekmece Adliyesi'nde gerçekleşen soygunla ilgili soruşturma devam ediyor. Firari Erdal T.'nin eşinin ailesinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

TBMM Bütçe Görüşmeleri Yarın Başlıyor

Bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda 14 gün sürecek. Bu süreçte Meclis'e ziyaretçi kabul edilmeyecek ve siyasi parti grup toplantıları gerçekleştirilemeyecek.