ABD Başkanı Donald Trump, yaklaşan New York Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, Demokrat Parti’nin adayı Zohran Mamdani’yi “komünist” olarak adlandırdı. Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Komünist aday Mamdani New York Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanırsa, gerekli olan asgari miktar dışında federal fon sağlama ihtimalim çok düşük. Komünist bir yönetim altında bu bir zamanlar muhteşem olan şehrin başarı şansı, hatta hayatta kalma şansı sıfır!” ifadelerini kullandı.
MAMDANİ ANKETLERDE ÖNDE, CUOMO GERİDE KALDI
New York Belediye Başkanlığı için gerçekleştirilen son anketler, Mamdani’nin en yakın rakibi eski New York Valisi Andrew Cuomo’nun önünde olduğunu göstermekte. Demokrat Parti’nin ön seçimlerinde oyların yüzde 56’sını kazanarak Cuomo’yu 12 puan farkla geride bırakan Mamdani, adaylığını garantilemişti.
NEW YORK’UN İLK MÜSLÜMAN BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİR
Zohran Mamdani, seçimi kazanması durumunda New York’un ilk Müslüman ve Güney Asya kökenli belediye başkanı unvanını alacak. Filistin’e verdiği destek ile Gazze’deki insan hakları ihlallerine yönelik eleştirileri ile dikkat çeken Mamdani, özellikle genç seçmenler arasında popülerlik kazanıyor.
SEÇİM SÜRECİ TAMAMLANIYOR
New York’ta erken oy verme işlemleri dün itibarıyla sona ermiş durumda. 4 Kasım’da oy verme süreci tamamlanacak ve sandıklar sabah 6’dan akşam 9’a kadar açık olacak.
then "Add to Home Screen"