Beşiktaş, Süper Lig’de çıktığı 11 müsabakada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 17 puan toplayarak 6. sırada yer alıyor. Bu sezon tutarlılıktan uzak bir performans sergileyen siyah-beyazlı ekipte, teknik direktör değişikliği de fayda sağlamadı. Sezonun başlarında Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde başlayıp, ligdeki ilk maçında Eyüpspor’u 2-1 yenerek başarılı bir başlangıç yaptı; ancak Avrupa kupalarından erken elenmesi üzerine Solskjaer ile yollar ayrıldı.
TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ SONRASI BEŞİKTAŞ
Ole Gunnar Solskjaer’in ardından, Beşiktaş’ta ikinci Sergen Yalçın dönemi başladı. 2019-2020 ve 2021-2022 sezonlarında takımın başında bulunan 52 yaşındaki teknik adam, bu süre zarfında 1 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu kazandı. Ancak, Yalçın’ın yeni görevi beklenen şekilde başlamadı; zira bu sezon ligdeki 10 karşılaşmasında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 14 puan elde etti. Sergen Yalçın, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında göreve geldiğinde, ilk 10 müsabakada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 20 puan toplamış, bu süreçte takımı hızlı bir şekilde toparlayarak taraftar güvenini kazanmıştı.
OYNANAN MAÇIN İSTATİSTİKLERİ DİKKAT ÇEKİYOR
Bu sezonda siyah-beyazlılar, hem oyun hem de skor açısından istikrarsızlık yaşadı. Yalçın yönetimindeki ilk 10 maçta Beşiktaş, rakip kalelere 16 gol atarken, kendi kalesinde ise 14 gole engel olamadı. Yalçın’ın ilk dönemindeki aynı süreçte ise 20 gol atılmış ve rakiplere yalnızca 9 gol izni verilmişti.
PERFORMANS İSTATİSTİKLERİ EŞİTLENDİ
Son 3 sezonda Beşiktaş’ı çalıştıran teknik direktörler arasında Sergen Yalçın’ın bu sezondaki performansı, Fernando Santos ile eşit seviyede yer aldı. Ole Gunnar Solskjaer, 2024-2025 sezonunda ligdeki ilk 10 karşılaşmasında 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 17 puan toplamıştı. Giovanni van Bronckhorst ise aynı sezon boyunca 10 müsabakada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 20 puan elde etti. Fernando Santos, 2023-2024 sezonunda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayarak 14 puanda kaldı.
then "Add to Home Screen"