A.t. Tahliye Edildi, Yurt Dışı Yasağı

GÖYNÜK İLÇESİ’NDE ŞİDDET VE İSTİSMAR DAVASI

Bolu’nun Göynük ilçesinde, A.T. isimli kişi, eşine şiddet uygulaması ve 12 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddialarıyla 7 aydır tutuklu yargılanıyordu. Mahkeme, A.T.’yi yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye etti. Olay, Göynük ilçesindeki Dedeler köyünde gerçekleşti. Geçen kasım ayında, A.T., eşi Z.T.’ye yönelik şiddet ve 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiaları üzerine tutuklandı. A.T. hakkında “Kadına karşı basit yaralama” ve “12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı” suçlamalarıyla dava açıldı.

DURUŞMA SÜRECİ

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, A.T. ve avukatlar hazır bulundu. Sanık avukatı, müvekkiline yöneltilen “eşe karşı şiddet” ve “çocuğa yönelik cinsel istismar” suçlamalarının ayrı ayrı değerlendirilmesini istedi. Mahkeme, talebi değerlendirerek kabul etti. Beraatini talep eden A.T., “Mütalaayı kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” açıklamasında bulundu.

DELİLLERİN YETERSİZLİĞİNE VURGU

Sanık avukatı Beyhan Yüksel, “Mütalaada yer alan hususları kabul etmiyoruz. Özellikle cinsel istismar suçlarına ilişkin ayrı ayrı beraat kararı verilmesini talep ediyoruz. Geçtiğimiz celsede hem müştekiler hem de mağdurlar ayrı ayrı dinlenmiştir. Olayla ilgili tüm çelişkiler ortaya konulmuş, yaşanmadığını gösterecek hususlar açıklığa kavuşmuştur. Bu aşamada, müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz. Cinsel istismar suçu bakımından, müvekkilimin bu suçu işlediğine dair dosyada kesin bir delil bulunmamaktadır. İddialar tamamıyla ihmaller üzerine kurulmuştur. Ayrıca şikâyet süresinin içinde olup olmadığı da net değildir” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, 7 aydır tutuklu yargılanan A.T. hakkında yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye kararı verdi. Davanın karar duruşması ise 16 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

ÖNEMLİ

İsrail Ordusu Gazze’ye Saldırıyor

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırılarında, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 40 Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve barınak tahrip oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Başlıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon son haftası yarın Türk Telekom ile Beşiktaş Fibabanka karşılaşmasıyla başlayacak. İlk 6 sırayı alan takımlar play-off’a yükselecek.

Daha Fazlası!