YATIRIMCI BULUŞMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 80’inci Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından Türkevi’nde düzenlenen konferansta yatırımcılarla bir araya geldi. Bu etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD ile ticari ilişkilere yönelik kritik mesajlar verdi.
100 MİLYAR DOLARLIK HEDEF
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli dostum Başkan Trump’la 2019 yılında belirlediğimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmi müşterek hedefimiz olmayı sürdürüyor. Türkiye’yi yatırımcılar için daha cazip kılacak şeffaf, rekabetçi ve güvenli bir piyasa ortamını pekiştiren adımlar atmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
SAVUNMA SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Erdoğan, savunma sanayi işbirliğinin müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde engel ve kısıtlamalardan kurtulması gerektiğini vurguladı. “Özel sektörümüzün desteği ve yeni yatırım hamleleriyle 100 milyar dolar hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.” diyerek özel sektörün rolüne dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı, enerji, siber güvenlik ve uzay alanlarını kapsayan sektörlerde işbirliği fırsatlarını değerlendirerek ilişkilerdeki ivmenin hızlanmasını beklediğini ifade etti. Türkiye’nin güçlü lojistik altyapısı, modern limanları ve gelişmiş kara ve demiryolu ağı ile yatırımcılar için stratejik bir merkez haline geldiğini belirtti.