Ada Öztürk, Atletizmde Birinci Olmayı Başardı
Tekirdağ’da ikamet eden 13 yaşındaki Ada Öztürk, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) işbirliğiyle gerçekleşen “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm yarışlarında birincilik elde ederek kariyerine yeni bir başarı ekledi. 9 yaşında atletizme adım atan genç sporcu, zamanla kendini geliştirerek ciddi yarışmalara katılmaya başladı. Katıldığı farklı yarışmalarda elde ettiği derecelerle Türkiye şampiyonalarında yer aldı. Geçen yıl çeşitli kategorilerde 3 kez Türkiye şampiyonu olan Öztürk, bu yıl U14 Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.
Öztürk’ün Hedefleri Yükseliyor
Geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm yarışlarında kendi yaş grubunda şampiyon olan Ada Öztürk, bu başarıları sayesinde ağustos ayında Finlandiya’da gerçekleşecek U20 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı izleme hakkı da kazandı. Ülkesini yurt dışında temsil ederek yeni başarılar elde etmek isteyen Öztürk, antrenmanlarını her gün sürdürüyor. AA muhabirine, “Ülkemizi yurt dışında temsil ederek başarılarıma yenilerini katmak istiyorum.” diyen Öztürk, “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” yarışmasının kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Yarışmada birinci olduğuna dair duyduğu gururu ifade eden genç sporcu, “Her gün çalışmalarımı sürdürüyorum. Önümdeki Türkiye Şampiyonası’nda da derece almak için mücadele edeceğim.” şeklinde konuştu.
Antrenörü, Başarılarından Gurur Duyuyor
Ada Öztürk’ün antrenörü Neşe Parlak Sel de sporcusunun bu başarılarından dolayı büyük bir gurur duyduğunu dile getirdi. Sel, “Ada son katıldığı yarışta şampiyon oldu ve yine bizi sevindirdi. Aldığı bu derece ile Finlandiya’daki Avrupa Şampiyonası’nı izlemeye gidecek. Bu, Ada için oldukça önemli bir deneyim olacak. Azimle çalışmaya devam ettiği sürece başarılarıyla adından sıkça söz ettirecektir.” ifadelerini kullandı.