Sergiyle ilgili son hazirliklarin yapildigini haber veren PTT Konya Basmüdürü Hakki Altuntas, üç ülkenin Ulastirma Bakanliklari’nin isbirligiyle organize edilen sergiye yogun ilgi beklediklerini bildirdi.
Altuntas, sergi öncesi hazirliklar kapsaminda Afganistan, Iran ve Suriye ile ortaklasa ‘Mevlana Celalettin Rumi konulu’ her ülkede 500 bin adet özel pul bastirildigini kaydetti. Koleksiyoncularin ilgisine sunulan pullar geçtigimiz ay 70 Yeni Kurus karsiliginda satilmaya baslanmisti.
Koleksiyoncularin merakla bekledigi Afganistan, Iran ve Suriye’den gelecek olan pullar Mevlana Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Mevlana’yi Anma Haftasi’nda ayrica PTT’nin sadece törenlere mahsus bastirdigi özel posta karti, özel gün zarfi ve damgasi da satisa sunulacak.
Mevlana’yi benimseyerek kendi degeri olarak gören Afganistan, Iran ve Suriye’nin isbirligi ile yapilan etkinlikleri kültürlerin kaynasmasi açisindan anlamli buldugunu ifade eden PTT Konya Basmüdürü Altuntas, “Hz. Mevlana’nin ismi etrafinda olusturulan bu birlikteligin çok güzel meyveleri olacaktir. Sergiyi birlikte düzenleyecegimiz ülkelerden konuklar agirlayacagiz. Türkiye’nin önderliginde ilk defa gerçeklestirilecek bu serginin büyük ilgi görecegini tahmin ediyorum” diye konustu.
Basbakan Erdogan’in da pullara karsi çok büyük ilgisinin bulundugunu hatirlatan Altuntas, “Önceki ziyaretinde kendisine eski pullardan olusan bir albüm hediye etmistik. Yapilacak etkinliklerde kendisini misafir etmeyi çok arzuluyoruz” dedi.
Konyali 43 yillik koleksiyoncu Remzi Samanci uluslararasi boyutta yapilacak sergisinin bütün pul meraklilarini çok heyecanlandirdigini söyledi. Kültür dünyasinin en güzel hobilerinden olan pul koleksiyonculugunun yeni nesillere anlatilmasi ve yasatilmasi adina bu tür organizasyonlarin sik sik gündeme getirilmesi gerekigine dikkat çeken Samanci, “Kültür varlikllarini yasatmayi hedefleyen bu çalismalar Konya adina gurur vericidir. Pul koleksiyonculugunda baslatilacak bu açilim tüm Türkiye’de devam ettirilmelidir” seklinde konustu.