İlk etapta akrep serumu üreteceklyerini belirnten Ergin gerekil üretim izinleri alındıktan sonra yılan serumu da üretmeye başlayacaklarını söyledi. Ergin “Hedefimiz Türkiye iç pazara girip daha sonrada dış pazara ihracat yapmak.” dedi.
VETAL Genel Müdürü Uğur Çelik ise ellerindeki akreplerin toksin özelliğinden dolayı komşu ülkelerde ve bütün dünyadaki akrep sokmalarında geçerli olabilecek bir ürünü elde ettmeyi sağladığını söyledi.
Çelik “Şuanda ülkemizde akrep serumu üretimi olmadığı için bu proje bir manada milli bir projedir. Ülkemizde yılan ve akrep sokmalarından dolayı halen ölümler olmakta. Bu nedenle vicdani bir sorumluluğu da yerine getirmiş oluyoruz. Ayrıca ülkemizde bu ürün olmadığı ve yurt dışından da getirilme imkanı olmadığı için son derecede faydalı bir ürün olduğunu düşünüyoruz. Milli proje olmasının dışında özellikle etrafımızda bize komşu olan ülkeler ve Irak’a satışımız olacağı için ülke ekonomisine de katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Çelik, ilk etapta kendileriyle çalışan mevzuatına en uygun ülke Irak olduğu için önce buraya ihracat yapmayı düşündüklerini daha sonra da Avrupa ülkelerine ihracat yapacaklarını belirtti. Şehirleşmenin yoğun olduğu ülkelerde akreplerin dolaşımının bizdeki kadar yoğun olmadığını vurgulayan Çelik “Daha çok kırsal kesimlerde ihtiyaç fazla oluyor. Ancak Uzakdoğu, Orta Asya ve Güney Amerika gibi ülkelerde bu seruma ihtiyaç duyulmakta. Bu tesis 5 milyon dolar gibi maliyetle gerçekleştirilmiş oluyor. Tamamen yerli sermaye birikimiyle yapıldı. Adıyaman’da böyle bir yatırımın olmasının bir güzel tarafı da buradaki insanlar istihdam sağlaması” diye konuştu.