Aksaray’da meydana gelen otoyol kazasında 2 askerin şehit olduğu, 2 sivilin de yaşamını yitirdiği olayın ardından yaralı olarak hastaneye kaldırılan Barış Uğur, tedavisinin sona ermesinin ardından gözaltına alındı. 30 Eylül tarihinde sabah saat 07.00 civarında, Ankara-Niğde otoyolunun Ortaköy ilçesi Kümbet köyü yakınlarında gerçekleşen kazada Barış Uğur’un kullandığı minibüs, emniyet şeridinde rutin kontroller gerçekleştiren Mobil Otoyol Jandarma Karakolu’na ait bir minibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araç yaklaşık 50 metre sürüklendi.
ŞEHİTLER VAR
Kazada, Jandarma Astsubay Çavuş Kemal Özgür ve Jandarma Uzman Çavuş Arif Özdemir şehit olurken, minibüsteki Hışır Cihan da hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Barış Uğur ile birlikte Sezai Karabulut ve Selahattin Kesin hastaneye kaldırıldı. Olay yerine sevk edilen jandarma, polis, sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri hızlı bir müdahalede bulundu. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılardan Sezai Karabulut, 2 Ekim tarihinde doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Selahattin Kesin ise tedavi sonrası taburcu oldu.
BARIŞ UĞUR GÖZALTINA ALINDI
Kazaya neden olan sürücü Barış Uğur, hastaneden taburcu olduktan sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Uğur, işlemleri için Ortaköy Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.