DENİZ FACİASI HA LONG KÖRFEZİ’NDEN
Vietnam’ın kuzey bölgesinde, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Ha Long Körfezi’nde ciddi bir deniz kazası gerçekleşti. 48 yolcunun bulunduğu “The Wonder Sea” adlı tur teknesi, aniden meydana gelen şiddetli fırtına sonucunda alabora oldu. Yetkililer, sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 12 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, 18 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını ve 23 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi. Fırtınaya rağmen kaybolan yolcuların aranması için çabalar yoğun bir şekilde devam ediyor.
KAYIP YOLCULARIN ÇOĞU ÇOCUK
Yerel medyada çıkan haberlere göre, teknede yer alan yolcuların çoğunluğunu yabancı turistler oluşturuyor. Ayrıca, yaklaşık 20 yolcunun çocuk yaşta olduğu belirtildi. Bazı turistlerin Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerinden geldiği ifade ediliyor. Kazanın ardından, olay yerine pek çok arama kurtarma ekibi, sahil güvenlik botları ve helikopter gönderildi. Ancak bölgedeki sert hava koşulları, kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Vietnam Denizcilik Otoritesi, meydana gelen olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. İlk bulgular, fırtına uyarılarına riayet edilmediğini ve teknenin kötü hava koşullarına rağmen seyre çıktığını öne sürüyor.