Polisin, sürücüyü yaralı müşteriye sorması üzerine uyanık taksici yakayı ele verdi. Bu sırada taksici ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Kaza, saat 03:00 sıralarında TEM Otoyolu İkitelli Köprüsü üzerinde meydana geldi. Halil Sezgin’in kullandığı 34 TKC 97 plakalı ticari taksinin bariyerlere çarpmasıyla meydana gelen kazada, müşteri Mehmet Baytekin araç içinde sıkıştı. Önce çevredeki vatandaşlar Baytekin’e yardım etmeye çalıştı. Daha sonra ise itfaiye ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri Baytekin’in ayağını sıkıştığı yerden kurtarmak için uzun süre uğraştı.
Taksi sürücüsü ise, yardıma gelen bir vatandaş gibi davranarak yaralıya yardım etmeye çalıştı. Taksinin içine girerek Baytekin’e yardım etmeye çalışan sürücünün alkollü olduğunu anlayan polis, sürücü Sezgin’i olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı ancak Sezgin olay yerinden ayrılmadı.
Acılar içinde kıvranan Baytekin, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı. Çevredekiler ve polis ekipleri, kaza sonrası sıkıştığı yerden kurtarmak için şoför koltuğuna doğru çekilen Baytekin’i taksinin sürücüsü sanıyordu ancak Baytekin ambulansa konulunca gerçek ortaya çıktı.
Polis, Baytekin’e “Sürücü kim?” diye sorunca uyanık taksici yakayı ele verdi. Bir türlü taksinin şoförü olduğunu kabul etmeyen Sezgin, polise, “Şoför gitti. Ben şoför değilim.” diye tepki gösterdi. Sezgin, ambulansa binerek yaralı müşterisini de yalanına ortak etmeye çalıştı ancak müşterinin, sürücünün Sezgin olduğunu söylemesi üzerine uyanık taksici yakalandı.
Kaza yerinde yardım etmeye çalışan vatandaşlar, şoför olmadığını söyleyen Sezgin’e saldırmak istedi. Öfkeli vatandaşlar, güçlükle sakinleştirildi.
Taksicinin alkollü olduğu ve ehliyetine el konulmaması için yalan söylediği ortaya çıktı.