Almanya Sığınakları Artırıyor: Bir Milyon Kişi İçin

ALMANYA’DA SIGINAK SAYISI ARTIRILACAK

Almanya Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkanı Ralph Tiesler, ülkedeki sığınakların sayısının hızlı bir şekilde artırılacağını bildirdi. DW Türkçe’nin aktardığına göre Tiesler, Süddeutsche Zeitung’a (SZ) verdiği röportajda, “Yüksek koruma kabiliyetine sahip sığınak tesislerinin yapımı hem çok para hem de zaman gerektirir” diyerek daha hızlı çözümlere odaklanacaklarını ve bu çerçevede mevcut “tünellerin, metro duraklarının, yer altı otoparklarının ve kamuya ait binalardaki bodrumların sığınaklara dönüştürüleceğini” ifade etti. Bu sayede “hızlıca bir milyon kişi için korunma alanları” oluşturulmasının mümkün olacağını aktaran Tiesler, ilgili sığınak tasarısının bu yaz sona ermeden hazır olacağını belirtti.

OLUŞAN GÜVENLİK ENDİŞELERİ

Almanya’da sığınak sayısını artırma girişiminin ana sebeplerinden biri, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı süregeldiği savaş ve Avrupa’nın değişen güvenlik yapısı. Tiesler, SZ’ye yaptığı açıklamada, “Almanya’da uzun bir süredir, savaşın artık bizim hazırlanmamız gereken bir senaryo olmadığı görüşü hâkimdi” ifadesini kullanarak bunun artık değiştiğine dikkat çekti ve “Avrupa’ya yönelik bir saldırı savaşından endişe duyuyoruz” dedi. Savaş ve afet durumlarında insanların güvende olmaları için tasarlanan sığınaklar, burada belli bir süre kalınabilecek şekilde planlanıyor. Gıda, tuvalet ve kamp yatağı gibi konaklama unsurlarının da sığınaklarda bulundurulması gerektiğini vurguladı.

HIZLI BİLGİ ERİŞİMİ ÖNEMLİ

“Önemli olan, insanların nerede korunabilecekleri bilgisine hızlı bir biçimde erişmeleri” diyen Tiesler, bunun için uyarı levhalarından ve akıllı telefonlara yüklenebilecek uygulamalardan yararlanılabileceğini belirtti. Sivil Koruma Dairesi’nin yerine getirmesi gereken birçok görev olduğunu ve bunların oldukça masraflı olduğunu da belirten Tiesler, Daire’nin önümüzdeki dört yıl için 10 milyar euro, 2030’dan itibaren ise gelecek 10 yıllık süreçte en az 30 milyar euroya ihtiyaç duyduğunu aktardı.

ÖNEMLİ

Hindistan’da 270 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasının ardından, tüm "Boeing 787" uçakları için kapsamlı bir inceleme süreci başlatıldı.

İran’da 128 Ölü, 900 Yaralı Var!

İran Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucunda 128 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 900 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Daha Fazlası!