DURUŞMA ERTELEME KARARI
CHP’nin kurultay davasında herhangi bir sonuca ulaşılmazken, duruşma 24 Ekim tarihine ertelendi. Bu durum ‘kayyum’ tartışmalarını derinleştirirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bir araya geleceği iddia edildi.
MURAT EMİR’İN EV SAHİPLİĞİ
Türkiye Gazetesi’nde yer alan bazı bilgilere göre; CHP kaynakları, Özel ve Kılıçdaroğlu’nun bu hafta buluşabileceğini belirtiyor. İki isim arasındaki görüşmeye ise Meclis Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir’in ev sahipliği yapabileceği ifade ediliyor. Buluşmanın Emir’in Ankara’daki evinde yapılması planlanıyor.
Partideki bazı milletvekillerinin, iki ismin bir araya gelmesi için bir süredir hem Özel’e hem de Kılıçdaroğlu’na baskı yaptığı öğrenildi. Bu vekillerin, iki liderin buluşması için aracı oldukları öne sürülüyor. Vekiller ve parti kurmayları, bu görüşmenin ardından karşılaşılan sorunların çözümlerine ulaşmasını bekliyor.