Antalya Başsavcılığı, Rüşvet Suçlaması, İfade Sorgulaması

MUHİTTİN BÖCEK’İN SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, iki ayrı rüşvet eylemiyle suçlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in savcılıktaki ifadesi gün yüzüne çıktı. Böcek, suçlamaları kesin bir dille reddetti. Daha önce İstanbul’da tutuklu yargılanırken tahliye edilen iş insanı Yusuf Yadoğlu’nun ifadeleri ve dosyaya sunulan belgeler doğrultusunda rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kalan Böcek, “Kendisi genel olarak kamu kurumlarıyla çeşitli sahalarda iş yapan bir iş insanıdır. Bu şahısla detay bir diyaloğum ya da samimiyetim yoktur” şeklinde konuştu.

Böcek, Yadoğlu ile olan ilişkisinin sınırlı olduğunu belirterek, oğlu Gökhan Böcek’in Zeynep Kerimoğlu ile kısa bir evlilik yaşadığını aktardı. Mahkeme sürecinde boşanma anlaşmasına konu bir evin geçişinin olduğunu söyleyen Böcek, bu durumu “Tüm samimiyetimle söylüyorum ki emniyet ifadesi esnasında öğrendim. Oğluma sadece bu süreçte kızım gibi gördüğüm Zeynep’i mağdur etmemesini söyledim” ifadeleriyle dile getirdi. Ancak, “Oğlumun bu süreçteki bilgim yoktur” diye ekledi.

Oğlu Gökhan Böcek’in yurt dışında olduğunu belirten Muhittin Böcek, “Bu olay gerçekleşmeden ailesiyle planlı bir seyahate gitmiştir. En kısa zamanda da dönüp ifade verecektir. Kaçması gibi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz” dedi. Ayrıca, seçim döneminde kendisi adına yürütülen çalışmalarla ilgili, “Antalya gibi özel ve ekonomik bir kentte seçim çalışmalarında şahsım adına böyle bir yol izlemedim” açıklamasında bulundu.

İDDİALAR VE BELGELER

Yerel seçimlerden kısa bir süre önce Gökhan Böcek’in Yadoğlu’nun ofisinde yaptığı görüşmede seçim çalışmaları için 25 milyon TL talep edildiği, bunun karşılanamaması üzerine 8,5 milyon TL’lik bir fatura ödemesi üzerinde anlaşıldığı iddia edildi. İlgili firma yetkilileri, yapılan giydirme işinin Muhittin Böcek’in seçim kampanyası için olduğunu ve ödemelerin Yadoğlu’nun şirketleri aracılığıyla yapıldığını doğruladı. MASAK raporları, banka dekontları ve HTS kayıtları, bu beyanlarla örtüşür şekilde dosyaya yansıdığı bildirildi. Ayrıca, 2025 yılı Şubat ayında Gökhan Böcek’in boşanma sürecindeki eşi Zeynep Kerimoğlu adına 30 milyon TL değerinde bir ev alınması ve bu ödemenin Yadoğlu tarafından yapıldığı iddiaları da ortaya atıldı. Ödeme işlemleriyle ilgili banka hareketleri ve tanık beyanlarının ifadelerle uyumlu olduğu tespit edildi.

ÖNEMLİ

Çankırı’da KETEM Cumartesi Tarama Yapıyor

Çankırı'daki KETEM, çalışan kadınların erken kanser taramalarından yararlanabilmesi için cumartesi günleri randevu ile hizmet sunmaya başladı.

Konya’da Genç İşyeri Kazası Yaşandı

Konya'da 18 yaşındaki yabancı işçi iş kazasında hayatını kaybetti. Yem fabrikasında tırdan boşaltılan yemlerin altında kaldığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Daha Fazlası!